Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  2 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. januar 2020.

O onome što je u protekle tri i po godine, tokom mandata aktuelne vlasti urađeno u Kraljevu, ali i o planovima, na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke danas je govorio gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić

 Za poslednje tri i po godine lokalna vlast u Kraljevu realizovala je značajne infrastrukturne projekte, a među najznačajnijima je otvaranje aerodroma „Morava“ u Ladjevcima“, ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu Srpske napredne stranke (SNS), dr Predrag Terzić, član Gradskog odbora te partije i gradonačelnik Kraljeva.

- Izgradnja potpuno nove poletno sletne-staze, osim letova za Beč i Solun, omogućiće još veći broj letova iz Kraljeva ka drugim destinacijama u Evropi. Budućnost će pokazati da je otvaranje aerodroma Morava od ogromnog značaja za sve žitelje Raškog, Moravičkog i, Zlatiborskog i Šumadijskog okruga – naveo je Terzić.

Kako je dodao, posle završetka auto-puta „Miloš Veliki“ do Preljine, Kraljevo očekuje ubrzan rad na eksproprijaciji zemljišta u Obrvi, Miločaju i Adranima. Taj posao, naveo je, mora da bude završen do aprila ove godine kako bi za godinu dana započela gradnja jednog dela Moravskog koridora od Preljine do Adrana:

- Građani Kraljeva će od 2023. godine auto-putem moći da putuju od Kraljeva do Beograda. Više neće biti kolona na Ibarskoj magistrali, već ćemo za manje od sat i po vremena stizati do Beograda.

Loša privatizacija i pripadanje nekadašnjih giganata u Kraljevu su bez posla ostavili više od 16.000 radnika, rekao je Terzić, ističući da su posle gotovo dve dve decenije ovde otvorene nove fabrike.

- Planirano je da do 2023. godine u fabrici „Leoni“ bude zaposleno 5.000 radnika, a u „Eurotaju“ – oko 2.500. Naš glavni cilj jeste da smanjim nezaposlenost, da naši građani imaju mogućnost da rade, zarade i žive od svoje plate, a mi ćemo, po osnovu poreza na zarade, odnosno dela koji se sliva u budžet grada uvećavati iznos sredstava za kanalizacionu ili vodovodnu mrežu, za uređenje grada i za asfaltiranje na selu – poručio je gradonačelnik Kraljeva, obećavajući da nerede dve godine biti godine zapošljavanja, zato što je cilj gradskih vlasti, kako je rekao, „da mladi ne odlaze već da ostaju da žive u Kraljevu.

Terzić je govorio i o rekonstrukciji Mašinsko - tehničke i Elektro - saobraćajna škole, ulaganju u sređivanje fasade Gimnazije.

- Za izgradnju zgrade osnovne škole "Sveti Sava" u Ribnici država je izdvojila 395 miliona dinara. Na Beranovcu je otvoren vrtić "Milomir" čiju je izgradnju pomogao donator Milomir Glavčić. Na Goču je izgrađen nov paviljon, a u planu je izgradnja nove žičare vredne 35 miliona dinara. U apriilu će se 106 porodica iz Dositejeve ulice useliti u potpuno nove stanove, grade se i stanovi za pripadnike bezbednosnih snaga, uskoro kreće izgradnja fudbalskog stadiona sa 8.000 mesta, izgradnja zatvorenog bazena (grad treba da obezbedi 240 miliona dinara  od ukupno planiranih 845 miliona dinara), završetak izgradnje zgrade Zavoda za javno zdravlje – pohvalio se planovima Terzić.

On je dodao da sve urađeno i planirano vidi kao dokaz da je Kraljevo jedno veliko gradilište i da je uveren da će za nekoliko godina svi koji žele da žive i rade u gradu na Ibru imati posao, jer je cilj, kako je rekao, ove vlasti da svi građani osete boljitak.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

10 Comments

 • Gost - Stečajni upravnik

  Gost - Stečajni upravnik

  Gradonačelnik ne pomenu stečaj u koji je njegova SNS gurnula Magnohrom, Fabriku vagona i Autotransport, ostavivši 3500 ljudi bez posla.
  • Ime: Stečajni upravnik
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  A na slici preletači i dupeuvlakači....
  • Ime: Dejan
 • Gost - Srbislav

  Gost - Srbislav

  Mica je tu, mene je sramota njene sramote. Kako joj se pupak i stomak ne vide, obzirom da je uvek polu gola. 
  • Ime: Srbislav
 • Gost - Zavrtnik

  Gost - Zavrtnik

  Mi vas pobedjujemo na sledećim izborima.  Mi smo jedini koji mogu i znaju kako se vodi ovaj krad ova prestonica Srpskih Kraljeva.  Zavetnici do pobede tata izvini VOLIM TE  
  PS Zavetnike Strahinja
  • Ime: Zavrtnik
 • Gost - Adare ariba

  Gost - Adare ariba

  Za manje od sat ipo vremena pa jel ovaj to nas tera na prekršaje zna li on ograničenje od Čačka do Ljiga ili putuje avionom sa aerodrUma do Beograda. 
  • Ime: Adare ariba
 • Gost - Buljitak

  Gost - Buljitak

  Ja osećam BULJITAK a ne boljitak.
  • Ime: Buljitak
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Ništa od onoga što je pomenuto nije urađeno od strane gradske vlasti Kraljeva, nego sa nivoa Republike, a i to su uglavnom stvari koje su započete i pre dolaska ove vlasti, samo je završetak u njenom mandatu. Od lokalnih poslova ništa nije urađeno. Izgleda da su prihodi grada otišli isključivo na plate zaposlenih stranačkih aktivista. Kraljevo je postalo i ostalo crna rupa na mapi Srbije. 
  • Ime: Dragan Vukadinović
 • Gost - Dejan Kovači

  Gost - Dejan Kovači

  Ako vas neko bude pobedio, to su Zavetnici. Vrlo zanimljivu ekipu su okupili.
  • Ime: Dejan Kovači
 • Gost - Milan- Minja Milunovic

  Gost - Milan- Minja Milunovic

  SVE SAMI FUTUR. U PERFEKTU MALO ILI NI MALO. KO NE VERUJE NEKA UCI GRAMATIKU. SLIKA NASE GRADSKE SKUPSTINE SE NAJBOLJE VIDI NA KARTI SRBIJE GDE SMO JEDINA OPSTINA KOJA PRIHVATA GMO  UVOZ.  
  • Ime: Milan- Minja Milunovic
  • Gost - Srdjan

   Gost - Srdjan

   Mi bi to prihvatili ali predstavnici SNS su skinuli sa dnevnog reda GMO i to na inicijativu onog veterinara,pomoćnika gradonačelnika tad....Ne  stavljajte sve stranke u isti koš!
   • Ime: Srdjan