Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. februar 2020.

Članovi Gradskog veća u Kraljevu danas su razmatrali programe rada i finansijske planove svih javnih ustanova, čiji je osnivač grad Kraljevo, osim Doma zdravlja Kraljevo, koji će biti razmatran na narednoj sednici

Posle ovoga, gradskim odbornicima biće predloženo da na narednoj sednici gradske skupštine, koja će biti održana krajem ovog meseca - usvoje ove dokumente.

Prema najavi predsedavajućeg Gradskog veća, gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, zbog toga što su u Programu rada Kraljevačkog pozorišta sredstva ove godine manja za 3,5 miliona dinara namenjenih programskim aktivnostima, na nekoj od narednih sednica Veća iz tekuće budžetske rezerve biće izdvojen deo sredstava kako bi bio omogućen nesmetani rad Kraljevačkog pozorišta.

- Biće opredeljen veći iznos sredstava za ovu ustanovu prilikom izmene Odluke o budžetu Kraljeva za ovu godinu. Taj iznos ćemo opredeliti tokom prvog dela godine, odnosno - oni će povući procentualno veći nivo sredstava u odnosu na druge ustanove kako bismo prilikom rebalansa budžeta opredelili sredstva za drugi deo sezone, od septembra – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva.

Posle današnje sednice Gradskog veće gradskim odbornicima upućen je i predlog da usvoje predlog nove odluke o novčanoj pomoći nezaposlenim porodiljama, a sve na osnovu žalbe porodilja koje su zakasnile sa prijavom za dobijanje sredstava od grada Kraljeva.

Umesto da se prijave za šest meseci posle porođaja, kako bi mogle da dobiju sredstva iz gradskog budžeta, porodilje će sada imati duplo više vremena, odnosno – godinu dana.

- Druge izmene, od Zakona o upravnom postupku, preko Zakona koji podrazumeva podršku porodicama sa decom, prouzrokovale su i promene ove odluke i mislim da će nova odluka biti u korist svim majkama – ocenio je Terzić.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da se svih 56 miliona dinara, iz ovogodišnjeg budžeta opredeljenih za sport rasporedi za redovno funkcionisanje sportskih klubova, udruženja i organizacija. Grad na Ibru će ove godine, kako je najavljeno, biti domaćin Lige nacija u odbojci, u muškoj konkurenciji.

- Sredstva za organizaciju tog događaja biće obezbeđena na drugi način, a ne iz planiranih 56 miliona dinara. Kraljevo će u julu, uz podršku nekadašnjeg kapitena košarkaške reprezentacije Srbije, Kraljevčanina Nenada Krstića biti domaćin i jednog košarkaškog turnira, na kome će se takmičiti mlađe kategorije nacionalnih selekcija – naveo je Terzić, ocenjujući da Kraljevo u narednim godinama mora više sredstava da opredeljuje za sport.

On je svoj stav obrazložio pominjanjem odbojkaškog kluba „Ribnica“, koji se takmiči u najvišem rangu takmičenja, dok se košarkaški klub „Sloga“, koji je trenutno drugi na tabeli, vraća u Košarkašku ligu Srbije.

- Nadam se da će nam članice ženskog košarkaškog kluba „Kraljevo“ doneti decenijama čekanu titulu. Moramo konačno da imamo i neki ozbiljan klub, a da bismo imali ozbiljne klubove, neophodno je i više sredstava izdvajati za sport i mi ćemo od budžeta za narednu godinu izdvajati sve više novca za razvoj sporta u Kraljevu – najavio je Terzić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments