Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. februar 2020.

Gradonačelnik Predrag Terzić primio je danas ambasadorku Izraela u Srbiji, Alonu Fišer-Kam, a sastanku su prisustvovali i predstavnici izraelske kompanije „Kavim grupa" u čijem sastavu su firme koje su preuzele javni prevoz u Kraljevu

Zahvaljući novoj saradnji, vekovno prijateljstvo izraelskog i srpskog naroda produbljeno je novom sponom, kompanijom „Kavim", koja će zajedno sa kompanijom „PUB internacional", obavljati gradski javni prevoz u Kraljevu tokom narednih 10 godina, podsetio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, ističući svoje zadovoljsvo što je danas imao čast da ugosti ambasadorku Izraela.

- U odnosu na prethodni ugovor koji je grad Kraljevo imalo sa preduzećem „Vulović transport" iz Kragujevca, sa novim prevoznikom na godišnjem nivou uštedećemo 31,5 miliona dinara. Plan je da za deset godina ovim ugovorom ušteda bude čak 315 miliona dinara samo za redovni gradski prevoz. Izgradnja vrtića ne Beranovcu koštala je 63 miliona dinara, što znači da bismo za deset godina, samo od uštede uspeli da izgradimo pet takvih vrtića - računica je Terzića.

On je ocenio da  će, zbog  porasta  broja radnika u kompanijama „Leoni" i „Eurotaj", uskoro biti neophodna promena sistema lokalnog saobraćaja, o čemu se, kako kaže, svakodnevno razgovora, kako sa predstavnicima ove dve fabrike, tako i sa predstavnicima „Kavima" i preduzeća „Pub-internacional".

Terzić je dodao da je ova saradnja od velikog značaja za Kraljevo i njegove stanovnike:

- Mi kompaniju ,,Kavim" ne smatramo isključivo kao izraelsku kompaniju, već kao kompaniju koja je došla u naš grad i koja će ovde biti njmanje 10 godina. Nastavićemo saradnju sa „Kavimom", a ja sam uveren da će dobra saradnja Izraela i Srbije, podrazumevati i dobru saradnju između izraelske ambasade u Beogradu i Kraljeva.

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam naglasila je da je njihova delegacija u Kraljevu iz dva razloga. Prvi je: da obeleži početak poslovanja izraelske kompanije „Kavim", a drugi - da obeleži donaciju „Kavima" porodici Bekovac, kojom „Kavim" pokazuje da je društveno-odgovorna kompanija.

- Izraelske kompanije ovakvim gestovima pokazuju da nisu došle u Srbiju samo da obave posao i odu iz zemlje, već da ovde žele da ostanu i da doprinesu zajednici u kojoj posluju. „Kavim" je jedna od vodećih kompanija u Izraelu i najveće izraelsko preduzeće u Srbiji. Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u toku ovog sastanka čula pozitivne reči o novoj saradnji. Zadovoljstvo nam je kad svedočimo jednoj ovako uspešnoj saradnji - kazala je ambasadroka Izraela.

Nikola Lukić, direktor preduzeća „Kavim Srbija“ očekuje da u Kraljevu ova kompanija ima dobru podršku. On je podsetio da je „Kavim" u Srbiji prisutan  punih 12 godina, kao i da uspešno posluje na teritoriji mnogih gradova u Srbiji.

- „Kavim" je najveći izraelski poslodavac u Srbiji sa 760 zaposlenih lica i 330 autobusa. Mi jesmo izraelska kompanija, ali u nekom širem kontekstu smo domaća, srpska kompanija, jer radimo u Čačku, Raški, Vranju, Novom Pazaru... U Kraljevu smo zaposlili 60 radnika. Spremni smo da aktivno pomažemo u saradnji sa ovdašnjom lokalnom zajednicom, pa smo a predlog gradonačelnika i njegovog tima, odlučili da donaciju od 200.000 dinara uručimo porodici Bekovac - kazao je Lukić.

U ime svoje porodice na donaciji se, kompaniji „Kavim“ i ambasadi Izraela zahvalio Slobodan Bekovac, koji je rekao da će ovaj novac biti od velike pomoći za potrebnu negu njegovog bolesnog deteta.

     Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments