Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. februar 2020.

Za svih 15 optuženih, uključujući i nekadašnjeg gradonačelnika Kraljeva Ljubišu Simovića, koji su bili optuženi za malverzacije tokom izgradnje kuća posle zemljotresa, i Apelacioni sud doneo je - oslobađajuće presude


Bio sam sve vreme uveren da će dokazi pobediti i to se obistinilo, a posebno sam srećan što su svi oni koji su učestvovali u pomoći našim sugradjanima, posle  sedam godina patnje njih i njihovih porodica konačno dobili satisfakciju. Verovao sam da će pravosuđe pokazati hrabrost i nezavisnost", reči su kojima je bivši gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović prokomentarisao to što je Apelacioni sud odbacio žalbu tuzilastva i oslobodio optužbi njega, nadzorni organ i odgovorna lica ili vlasnike konzorcijuma firmi koje su izvodile radove na gradnji kuća tokom obnove posle zemljotresa koji je Kraljevo zadesio 3. novembra 2010. godine..

"Nema dokaza da su optuženi zloupotrebili svoje položaje i oštetili gradski i republički budžet", navedeno je u odluci predsednika sudskog Veća, koju je Apelacioni sud, odbacivši žalbu tužilaštva kao neosnovanu - potvrdio.

Oni su uhapšeni početkom maja 2013. godine, a posle vremena provedenog u pritvoru svi su pušteni da se brane sa slobode. Suđenje je počelo 2016. godine, a na optuženičkoj klupi bili su: Ljubiša Simović, bivši gradonačelnik Kraljeva, Branko Đoković, nadzorni organ, odgovorna lica ili vlasnici konzorcijuma firmi koje su izvodile radove: Milan Mirković, Vesna Blagojević, Radoslav Veljović, Dragan Vučićević, Gordan Lešević, Milutin Pavlović, Milutin Rebrinović, Saša Veljović, Milan Šekularac, Jovica Binić, Gojko Bojović, Zoran Jančić i Dragan Jančić.

U presudi Apelacionog suda navodi se i da je investitor, odnosno Grad Kraljevo, dužan da optuženim izvođačima radova isplati oko 19 miliona dinara, bez poreza, jer je, prema nalazu veštaka utvrđeno da su naknadni radovi iznosili 49 miliona dinara, a manjkovi oko 30 miliona dinara.

Oslobađajuće presude za 15 optuženih u aprilu prošle godne doneo je i Viši sud u Kraljevu. U zemljotresu u gradu na Ibru  3. novembra 2010. poginulo je dvoje ljudi, a u akciji „Kraljevo pod krovom“, tokom koje je grad na Ibru od donatora i iz republičkog budžeta dobio oko 2,5 milijarde dinara, za 11 meseci je izgrađeno 465 montažnih kuća, a oko 80.000 Kraljevčana dobilo je manju ili veću pomoć države.            

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Zoran

  Gost - Zoran

  Politički proces u okviru preuzimanja lokalne vlasti od strane tzv.naprednjaka.
  • Ime: Zoran
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Treba odmah tužiti državu za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode, ali i za nematerijalnu štetu koja proizilazi iz povrede ugleda zbog neosnovanog optuženja i vođenja višegodišnjeg procesa po političkom nalogu.
  • Ime: Dragan Vukadinović
  • Gost - Milan

   Gost - Milan

   Ne  treba da se proveri i objavi pokretna i nepokretna imovina osumnjičeni kao i rodbine. Pare ostavljaju trag ali sudstvo radi kao mirovno veće i zato nemamo državu. 
   • Ime: Milan
  • Gost - Slađan

   Gost - Slađan

   Masni Vukadine, pametniji si kad ćutiš.
   • Ime: Slađan
 • Gost - Zubar

  Gost - Zubar

  Da neće i on sad kao Milica da pređe kod Đilasa u stranku?
  Mislim, isti im je razvojni put. JUL- DS-LDP-Lokalni front
  • Ime: Zubar