Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. mart 2020.

Logično je bilo da 30 godina od osnivanja Socijalistička partija Srbije obeleži u Kraljevu, jer je ovaj grad, rekao je danas lider socijalista „uvek bio najbolji deo SPS, a sada ima zadatak da ostvari još bolji rezultat nego na prošlim izborima“

Socijalistička partija Srbije obeležila je danas 30 godina od osnivanja stranačkim skupom u staroj hali sportova u Kraljevu.

Ovo je samo zagrevanje, zato što izbori nisu počeli, ali smo uoči njih odlučili da organizujemo nekoliko stranačkih skupova“, poručio je lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić.

Bilo je logično, ocenio je on, da socijalisti 30 godina svoje stranke obeleže u Kraljevu jer je Kraljevo „uvek bio najbolji deo SPS, a sada ima zadatak da ostvari još bolji rezultat nego na prošlim izborima, kao i da niko ne treba da se plaši uspeha SPS-a

Dačić je odmah nakon stranačkog skupa, sa aerodroma Lađevci poleteo put Afrike gde, kako je najavio, odlazi da idejstvuje još jedno povlačenje priznanja Kosova i Metohije.

Nadam se da ćete biti srećni ako nešto uradim tamo, neću da kažem u koju zemlju idem, samo ću da kažem da idem u Afriku, a ovi sa Kosova neka razmišljaju tačno u koju zemlju idem“, poručio je.

Lider socijalista rekao je i da mu je bila čast što je bio u Kini, zato što je ta zemlja prijatelj Srbije:

Oni su bili ovde pod NATO bombama, kada je nastradalo dvoje njihovih diplomata. Nisu se plašili bombi, pa neću ni ja da se plašim virusa i zato sam otišao u Kinu da im pokažem da se na muci poznaju junaci i prijatelji“.

Govoreći o odnosu Srbije i Crne Gore, Dačić je rekao da nije još čuo u istoriji da su se sukobile Srbija i Crna Gora i da zna jedino da su naše dve zemlje zajedno ratovale protiv neprijatelja.

Sada ispada da su njima veći prijatelji ti njihovi neprijatelji, a posle balkanskih ratova Pećka patrijaršija i Dečani su pripali Crnoj Gori. U Prvi svetski rat Crna Gora je ušla sa Pećkom patrijaršijom i Dečanima, a oni su danas priznali Kosovo kao nezavisnu državu“,opomenuo je predsednik socijalista.

 On je ocenio da su Crnogorci tako pljunuli na svoju istoriju:

„Nisu oni pljunuli na Srbe i na srbiju, pljunuli su uvis, sebi i lice!“

Biti evropejac ne znači biti antisrbin, kazao je Dačić pojašnjavajući da je Evropa zasnovana na odbrani nacionalnog suvereniteta i interesa svakog evropskog naroda, pa će tako će biti i sa srpskim narodom i sa državom Srbijom:

U Evropu samo ako nas Evropa poštuje!“

Dačić je pojasnio i da namerno ne želi da govori previše o izborima, zato što, kako je rekao, „vlast koja ima ovakvu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost“.

Opozicija je opozicija, ali dajte da mi budemo bolji. Mi treba da se oslobodimo mangupa, neradnika i lopova iz naših redova. Slobodan Milošević je grešio zbog toga što je u prvim redovima ostavio funkcionere koji su vodili računa o svojim interesima, a ne o državnim i partijskim, pa su odmah 6. oktobra napustili sve prve redove i pobegli. Sad hoće da se vrate, ali zauzmite te prve redove da ne mogu u njih da se vrate“, naveo je Dačić.

On je podsetio da je kao dete sa sela došao u Beograd, završio ga sa prosekom 10:

Sam sam se borio po Beogradu, ali to je bilo moguće u socijalizmu. Danas to teško može. Morate da imate pare, da budete nečije dete, da imate neku vezu, nekoga da vam pomogne. Mi smo protiv takvog sistema“, kazao je prvi čovek socijalista.

Na današnjem stranačkom skupu kojim je SPS obeležio 30 godina postojanja govorili su još i predstavnica mladih SPS snaga Kraljevčanka Anja Bukumira, potpredsednik partije Đorđe Milićević i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Kraljevačka SPS omladina poklonila je Dačiću tortu, a on je – tokom svečanosti i sam zapevao pemu „Pukni zoro“ sa pevačem Milošem Radovanovićem.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Драган Вукадиновић

  Gost - Драган Вукадиновић

  Дачић је у праву: функционери СПС из Краљева су заиста најбољи део СПС, али су истовремено најгори краљевчани, јер су дали огроман допринос темељном уништењу овог града који је СПС спровела у претходних 30 година. Нажалост, Краљево није једино. СПС се као пијавица прилепила за тело овог народа и његове државе и већ 30 година им сиса крв.
  • Ime: Драган Вукадиновић
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Jadno i smešno !
  • Ime: Dejan
 • Gost - Mića

  Gost - Mića

  Bal vampira, samo im Zoki Melos fali i top priča
  • Ime: Mića