Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. mart 2020.

Uvid u birački spisak obavite pre 10. aprila, a evo kako i do kada možete da podnesete zahtev za neku od promenu podataka ili zahtev da glasate po mestu prebivališta ili boravišta

Deo biračkog spiska za grad Kraljevo izložen je na uvid u zgradi Gradske uprave (Trg Jovana Sarića broj 1, kancelarija 109 na prvom spratu).

Uvid u birački spisak građani mogu da obave do 10. aprila (kada će birački spisak biti zaključen) svakog radnog dana i subotom od 7:00 do 15:00 časova. U ovom periodu građani uz ličnu kartu mogu Odeljenju za opštu upravu da podnesu zahtev za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku.

Od proglašenja izbornih lista, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste, ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju građani. Uz zahtev se prilaže ovlašćenje i potrebni dokazi. Maloletna lica koja do 26. aprila i na dan 26. aprila stiču biračko pravo, mogu kod Odeljenja za opštu upravu Gradske uprave izvršiti proveru podataka u biračkom spisku. Rešenje o promenama u biračkom spisku od momenta zaključenja biračkog spiska odnosno od 10. aprila, pa sve do 72 časa pre dana održavanja izbora, donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, saopšteno je iz kraljevačke Gradske uprave.

Na istom mestu izložen je na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Kraljeva (zgrada Gradseke uprave, Trg Jovana Sarića 1, kancelarija 109 na prvom spratu). Uvid u deo jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Građani mogu, od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine do najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 4. aprila da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji grada Kraljeva (izabrano mesto glasanja). Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na koji birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica. Ovaj podatak ne može se menjati da okončanja izbornog postupka.

Uvid u jedinstveni birački spisak možete izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave  http://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak/ unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Bojkot

    Gost - Bojkot

    Bojkot
    • Ime: Bojkot