Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. maj 2020.

U nedelju 17. maja u 17 časova ispred Narodne Skupštine u Beogradu, Srpski pokret Dveri organizuje skup podrške poslanicima te stranke koji štrajkuju glađu, najavili su danas predstavnici kraljevačkih Dveri

Osećam moralnu obavezu da kao čovek koji smatra da situacija u zemlji nije normalna uzmem učešče i pozovem da se pridruže svi koji imaju želju da ova država bude država u kojoj se poštuju zakoni, prava i sloboda mišljenja

Na konferenciji za novinare, koja je organizovana ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, predstavnici Srpskog pokreta ,,Dveri" u Kraljevu, Zoran Čvorović i Dragan Vesović naveli su da zahtevi narodnih poslanika Boška Obradovića i Ivana Kostića, koji su pristupili u štrajk glađu ispred Narodne Skupštine, predstavljaju apel za uspostavljanje normalne demokratske atmosfere u društvu, (koja zahteva poštovanje Ustava i rezolucije 1244), neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, oslobođenje medija, kao i odlaganje predstojećih izbora i stvaranje uslova za fer i poštene izbore.

Prema rečima Dragana Vesovića, lider ovog pokreta Boško Obradović i Ivan Kostić štrajkuju glađu u pokušavaju da stvore normalne i demokratske uslove u državi.

- U vremenu kada nema demokratskih, ustavno-pravnih i zdravstvenih uslova za sprovođenje izbornog procesa, nedemokratska vlast oličena u SNS-um sa svojim ,,satelitima", pokušava da sprovede nešto po svaku cenu. Došli smo do potpuno šizofrene sitacije, koja se podgreva time što RTS kao javni servis, koji treba da zastupa sve građane, ne izveštava o tome, što je nateralo ova dva narodna poslanika da mirnim, nenaslilnim i hrišćanskim putem, probaju da  poboljšaju situaciju - kazao je Vesović.

On je pozvao sve građane koji dele isto mišljenje i koji su nezadovoljni situacijom da se pridruže Skupu podrške ispred Narosne Skupštine i uzmu učešće.

- Naša je želja da sve ono što glavni mediji, sa nacionalnim frekvencijm prićutkuju, čuju bar građani grada Kraljeva. Verovatno su mnogi, kao i ja, već  dobili poruke na svojim telefonima o skupu podrške, koji će se održati u nedelju 17. maja u 17 čsova ispred Narodne Skupštine. Osećam moralnu obavezu da kao čovek koji smatra da situacija u zemlji nije normalna uzmem učešče i pozovem da se pridruže svi koji imaju želju da ova država bude država u kojoj se poštuju zakoni, prava i sloboda mišljenja - naveo je Vesović.

Zoran Čvorović smatra da zahtevi dvojice narodnih poslanika jasno ukazuju da živimo u zemlji u kojoj Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, krše Ustav Srbije, na šta Ustavni sud uporno ,,ćuti".

- Obradović i Kostić su morali da založe svoje život i zdravlje da bi ukazali javnosti da živimo u potpunom bezakonju. Šesti dan štrajkuju glađu, a Javni servis, koji finansiraju svi građani Srbije, drži se pravila da ko gleda RTS, ne može ništa da zna. To nije servis za informisanje, već servis za hipnozu građana - smatra Čvorović.

               Jovana Ristić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments