Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. jun 2020

„Došli smo da razgovaramo sa građanima, da ih podsetimo da je jedini izbor koji imaju – to da 21. juna ne izađu na izbore, jer mi izbora nemamo“, istakao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac tokom posete Kraljevu

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, član Izvršnog odbora Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Sreto Malinović i aktivisti Demokratske stranke juče su u okviru bojkot kampanje posetili Kraljevo i razgovarali sa građanima.

- U Kraljevo smo došli da razgovaramo sa građanima, da ih podsetimo da je jedini izbor koji imaju – to da 21. juna ne izađu na izbore, jer mi izbora nemamo - istakao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac tokom posete gradu na Ibru.

Bojkot za koji se Demokratska stranka zalaže, kako je pojasnio, „nije bojkot izbora, nego bojkot lažnih izbora“:

- To je bojkot koji bi trebalo da omogući da, najzad, u Srbiji dobijemo poštene izbore, zato što izbori koji nisu slobodni i pošteni i nisu izbori, nego samo dan za verifikaciju svega što je radila ova vlast. Tu smo da građane pitamo u kakovj bi stvarno Srbiji želeli da žive, a ne u ovaj virtuelnoj, koja nam se servira preko javnog servisa i režimskih medija - naveo je Lutovac.

On je dodao da bojkot je novi početak za Srbiju i da je svaki građanin Srbije odgovoran je za izbor koji će napraviti 21. juna.

- Izbori su, faktički, završeni onog trenutka kada su predate liste za izbore, jer oni koji ne učestvuju su na strani građana, na strani suštinskih promena, a oni koji su predali liste i učestvovaće u lažiranoj utakmici, pristali su da budu saučesnici. Dakle, 22. jun je jedan novi početak sa kredibilnom opozicijom koja će moći da bude na raspolaganju građanima - naglasio je Zoran Lutovac.

Prema njegovom mišljenju, opozicija koja nije htela da izađe na izbore, žrtvovala je neke svoje interese, zarad javnog interesa, a on je – suštinsk menjanje Srbije nabolje.

- Prvi korak je stvaranje uslova za slobodne i poštene izgore posle kojih ćemo dobiti vlast koja će voditi računa o tome da u Srbiji stvorimo vladavinu prava, državu u kojoj će građani želeti da ostanu, a ne da iz nje odlaze, državu koja će raskrstiti sa korupcijom, jer kada bi se samo novac od korupcije stavio na raspolaganje građanima, bio bi mnogo veći nego investicije onih koji dolaze u Srbiju – poručio je predsednik Demokratske stranke.

On je ocenio da u Srbiju danas ne dolaze oni investitori koji bi trebalo da stabilizuju ekonomske prilike u Srbiji, nego oni koji vide da je moguće da se dogovaraju sa vlastima o posebnim uslovima i posebnim subvencijama.:

- Zato se događa da, dok god traju ta pomoć države i posebne subvencije, oni su tu i baziraju svoje interese na jeftinoj radnoj snazi. Moramo to suštinski da menjamo, a suštinske promene neće biti moguće dok god je ova vlast aktuelna.

Prema ocenama demokrata, „i Brisel, i Vašington pokazali su vrlo jasno, da razumeju da u Srbiji ne postoje elementarni demokratski uslovi“:

- Ipak, birokratija u Briselu i svi ostali, u želji da postignu neku stabilnost na kratki rok, spremni su da zažmure na oba oka, a ajmanje što zaslužuju građani Srbije jeste da budu pitani o važnim, suđštinskim pitanjima koja se tiču i njih, i države Srbije, što od ovog režima neće doživeti – zaključuje Lutovac.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Jasna

    Gost - Jasna

    Tako je! Pošto sam zaposlila ćerke kad smo prošli put bili vlast i kad bojkotom dođemo na vlast da zbrinem i dalju rodbinu. Jeste da više nisam DS, nema veze. Naši smo. Stranka slobode i pravde, najbolji smo.
    • Ime: Jasna