Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. jun 2020.

Popodnevna smena zdravstvenih radnika u ambulanti Ribnica prva je koja će pacijente primiti u objektu čija je rekonstrukcija, započeta u aprilu prošle godine, koštala 32 miliona dinara, a opremanje još tri miliona dinara

Od otvaranja ambulante u Ribnici prošla je 61 godina, a od danas će zdravstveni radnici i pacijenti moći da da koriste nov prostor.

Pogledajte kako izgleda ambulanta u novom ruhu:

- Kaže se da  je ambulanta renovirana, ali slobodno možemo reći da je to nova ambulanta sazidana na temelju stare i proširena Službom za zdravstvenu zaštitu dece. Sve zdravstvene i stomatološke usluge, pored opšte medicine i pedijatrije, koristiće veliki broj stanovnika, ne samo naselja Ribnica, već i pridruženih naselja: Jovca, Kamenice, Beranovca i Kovača – poručila je na otvaranju direktorka kraljevačkog Dioma zdravlja dr Mirjana Krčevinac.

Trenutno, ova ambulanta broji 8.900 zdravstvenih kartona u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva. U njoj radi pet timova opšte medicine. Naselje Ribnica broji 1.600 dece u dve velike osnovne škole i oko 500 mališana u vrtićima Predškolske ustanove.  

- Postoji, svakako, i nezanemarljiv broj dece koju čuvaju bake, deke ili roditelji, a koja će ubuduće koristiti ovu ambulantu u smislu zdravstvene zaštite. Za početak, to će biti jedan pedijatrijski tim, a kako broj prijavljene dece za ovu ambulantu bude rastao, mi ćemo otvoriti i drugu smenu. Služba za zaštitu zaštitu dece za sada će raditi samo pre podne – kazala je dr Krčevinac.

Grad Kraljevo, kao investitor obezbedio je projektno-tehničku dokumentaciju, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima - 32 miliona dinara za rekonstrukciju ambulante.

Uz pomoć Doma zdravlja, grad Kraljevo obezbedio je i dodatnih oko tri miliona dinara za opremanje ambulante.

- Tako sada svi građani Ribnice, Kovača, Beranovca, Jovca imaju veoma dobru dostupnu zdravstvenu zaštitu. Posebno je važno što roditelji dece iz ovih naselja više ne moraju da odlaze u grad kod lekara, jer ambulanta u Ribnici sada ima i pedijatrijsku službu – reči su dr Predraga Terzića gradonačelnika Kraljeva.

Rekonstrukcija ambulante u Ribnici počela je u aprilu prošle godine i trebalo je da bude završena za 150 radnih dana, u septembru prošle  godine. Na pitanje da pojasni kašnjenje završetka radova gradonačelnik Kraljeva je odgovorio da „nikakvog kašnjenja nije bilo“:

- Uvek kada gradite nov objekat ili rekonstruišete star,  nailazite na određene građevinske probleme, pogotovu u procesu rekonstrukcije starih i dotrajalih objekata. Zajedno sa nadzorom, izvođač radova je sve ove probleme u veoma kratkom roku rešavao i rezultat možete da vidite.

Ukupno 366 kvadratnih metara u potpunosti je rekonstruisano, a dograđeno je dodatnih 100 kvadrata Pedijatrijske ambulante.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments