Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. jun 2020.

Na teritoriji grada Kraljeva izlaznost je nešto manja od republičkog proseka (do 14 časova 27,75 procenata), a računa se kao prosek izlaznosti na šest biračkih mesta koja služe kao uzorak

Građani Srbije danas biraju narodne i pokrajinske poslanike i lokalne odbornike. Prema podacima Republičke izborne komisije, do 14.00 časova u Srbiji je na izbore izašlo 1.825.000 birača, odnosno 27,75 odsto, a u IPSOS Srbija navode da je ta izlaznost na istom nivou kao na predsedničkim i prethodnim parlamentarnim izborima. Najveća izlaznost, kažu u IPSOS, je u centralnoj Srbiji, a zatim u Vojvodini.

Danijela Majstorović, predsednica Gradske izborne komisije u Kraljevu saopštila je da je do  14 časova u Kraljevu (prema uzorku sa šest biračkih mesta) bila 25,59 procenata, što znači da je nešto manja nego u Srbiji.

U Kraljevu, na 130 biračkih mesta, prema podacima Gradske izborne komisije, pravo da glasa na lokalnim izborima ima 100.487 birača. Na glasačkom listiću za izbor poslanika Narodne skupštine Republike Srbije glasa se za 21 listu, dok za izbor odbornika u Skupštini grada Kraljeva učestvuje devet lista.

Naredni presek izlaznosti je u 16.00, potom u 18 časova, pa u 20 časova.

U Srbiji su otvorena biračka mesta danas od 7 do 20 časova.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Dejan

    Gost - Dejan

    Na šest biračkih mesta od 130 je nemoguće napraviti  procenat izlaznosti. Molim Vas objavite ime stručnjaka. 
    • Ime: Dejan