Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. jul 2020.

Da li je razlog izostanka večerašnjeg okupljanja izuzetno pogoršanje epidemiološke situacije, možemo samo da pretpostavimo, ali – danas ni na društvenim mrežama nije bilo poziva na proteste

Prethodne dve večeri na Trgu Jovana Sarića ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu počinjao je protest koji je u objavama na društvenim mrežama imao naziv „Protest protiv uvođenja novih mera“. Uz konstataciju „Imaš pravo na normalan život“ i poruku „Ne lajkuj, nego izađi i bori se“, na ovom pozivu su bili potpisani građani Kraljeva. Obe večeri okupljanja su završena protestnim šetnjama gradskim ulicama, tokom kojih su učesnici protesta pozivali ostale građane da im se pridruže, skandirali psovke i parole, palili baklje,

Večeras - na Trgu Jovana Sarića nije, kao u četvrtak i petak bilo okupljenih građana. Ova fotografija napravljena je oko 19.30. Istina, danas ni na društvenim mrežama nije, kao prethodna dva dana, bilo poziva za njihovo okupljanje. Da li su organizatori protesta, koji javno nisu bili poznati, odustali drastičnog pogoršanja epidemiološke situacije u Kraljevu, ili je nešto drugo posredi – nismo imali koga da pitamo.

Tokom protekle dve večeri, takođe na društvenim mrežama, bilo je mnogo negativnih komentara građana koji su smatrali da je zdravstveno neosvešćeno, sebično i nedopustivo svako okupljanje u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, uprkos merama koje podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra. Oni su ukrštali svoja mišljenja sa onima koji su, kao učesnici protesta ili ih samo podržavaju, branili svoj stav da na proteste izlaze, ne samo zbog pooštrenih epidemioloških mera, već zato što smatraju da „niko više ne bi smeo da dopušta da živi u diktaturi“.

U Begradu je u toku peto veče protesta sa, takođe manjim brojem okupljenih građana. Tokom prethodne četiri večeri, povređene su na desetine učesnika protesta i nešto manje policajaca. Povređenih ima i među čanovima medijskih ekipa, a na nekim od video snimaka koji su se širili društvenim mrežama videla se izuzetna brutalnost pojednih čuvarareda. Sve je više običnih građana, ali i političkih analitičara koji smatraju da su „obični učesnici protesta“ izvlačili deblji kraj zbog grupa mladića koji su napadali policiju i žandarmeriju, ili na silu pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu koje, kako očevici, navode, policija nije napadala.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Zlo

  Gost - Zlo

  Nece narod  sa Zavetnicima da se mesa, znaju ko  su oni i zna se da na protestu nije bilo  ljudi koje grad postuje.
  • Ime: Zlo
 • Gost - Stanko

  Gost - Stanko

  Pa moralo je malo po dupetu za lokalne džibere.
  • Ime: Stanko
  • Gost - Дрган

   Gost - Дрган

   Опет ти. Како иде? Нисмо се одавно чули.
   • Ime: Дрган
  • Gost - Никола Џони

   Gost - Никола Џони

   Коме ти то сендвичар ?
   • Ime: Никола Џони