Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. avgust 2020.

Kako na pitanje o mogućim političkim kombinacijama posle lokalnih izbora, a uoči konstitutivne sednice gradske skupštine odgovara njen dosadašnji predsednik Nenad Marković 

Hoće li predstavnici Socijalističke partije Srbije u Kraljevu, već osam godina koalicionog partnera Srpske napredne stranke, opet biti deo lokalne vlasti u gradu na Ibru, pitali smo Nenada Markovića, dosadašnjeg predsednika gradske skupštine koji je za 18. avgust u 9.00 časova sazvao konstitutivnu sednicu novog skupštinskog saziva.

- Naravno da ćete to vrlo brzo da saznate, tako da – budite strpljivi – zagonetno je odgovorio Marković.

Na ovoj sednici će posle zvanično proglašenih rezultata lokalnih izbora održanih 21. juna biti potvrđeni mandati odbornicima, izabrani predsednik i sekretar gradske skupštine.

U novoj kraljevačkoj skupštini izborna lista ALEKSANDAR VUČIĆ - ZA NAŠU DECU imaće 46 mandata, lista IVICA DAČIĆ - Socijalistička partija Srbije (SPS) - Jedinstvena Srbija (JS) - Dragan Marković Palma – 12, grupa građana Metla 2020 - Starosedeoci - Ivan Matović pet odborničkih mandata, izborna lista Milan Stamatović - Zoran Jovanović - Zdrava Srbija - Pokret obnove Kraljevine Srbije - Bolja Srbija – četiri mandata i izborna lista ALEKSANDAR ŠAPIĆ - POBEDA ZA KRALJEVO – tri odbornička mesta.

Prosta računica pokazuje da 46 odbornika sa izborne liste  ALEKSANDAR VUČIĆ - ZA NAŠU DECU sami imaju skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu koji ima 70 odborničkih mandata i sami mogu da preuzmu odgovornost za vođenje grada u budućem četvorogodišnjem periodu. Na pitanje o mogućim kandidatima za pojedine funkcije, Marković je, uz osmeh, odgovorio:

- I to ćete još brže da saznate. Posle konstitutivne sednice skupštine 18. avgusta, u prvoj polovini septembra oočekujemo da ćemo dobiti i izvršnu vlast, tako da ćete relativno brzo, odnosno, u narednih mesec dana imati odgovore na sva pitanja – poručio je dosadašnji predsednik gradske skupštine.

On je dodao da su pregovori u toku i ocenio da su u pitanju teme koje su deo dogovora po kojima, kako je naveo, treba izabrati najbolje među kandidatima.

- Ne bih želeo da se išta promeni u odnosu na prethodni saziv u smislu same učtivosti na skupštini. Želeo bih da tako bude i u naredne četiri godine i nadam se da će tako i biti, znajući ljude koji treba da uđu u skupštinu – kaže Marković, ističući da je njegova osnovna molba svim odbornicima da poštuju Poslovnik o radu skupštine.

Osvrćući se na rad skpštine u pretthodnom sazivu, on je ocenio da je i sa predstavnicima opozicije uvek bilo konstruktivnih rasprava, bez mnogo uvreda.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Prosvetni radnik

  Gost - Prosvetni radnik

  Ako Sps ne bude u vlasti, onda cemo svi iz prosvete da predjemo u SNS. Ma znate vec zasto su svi prosvetni radnici bili u sps, da ne lazemo jedni druge.
  • Ime: Prosvetni radnik
 • Gost - Goca

  Gost - Goca

  U proslom mandatu jedino su vredeli Matovic i Bakovic,bili su nepobedivi u raspravama.Sve ostalo je narodnim jezikom receno ''boranija''..politicka boranija
  • Ime: Goca