Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. septembar 2016.

Petu sednicu gradske skupštine obeležila je žestoka polemika oko pojedinih tačaka dnevnog reda, ali su sve na kraju usvojene

Predlog Poslovnika o radu gradske skupštine usvojen je gotovo bez rasprave, jer su u lokalnom parlamentu sa zadovoljstvom konstatovali da je sve već dogovoreno i da je vladajuća većina pokazala spremnost da usvoji amandmane opozicije koji će doprineti kvalitetnijem radu lokalne skupštine.

Rasprave je bilo oko predloga Odluke o davanju saglasnosti za izmenu trilateralnog ugovora o korišćenju zajma namenjenih programu Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – četvrta faza, jer su odbornici opozicije smatrali da vlast pokušava da na „mala vrata proturi krupnu odluku“. Tokom rasprave na tapetu je bilo poslovanje ovog preduzeća koje praktično odustaje od preostalog dela nepovučenih sredstava iz KfW programa u iznosu od oko 740.000 evra.

Odbornici Lokalnog fronta tvrdili su da je neshvatljivo da vlast pre sednice traži da se ugovor o zajmu raskine, a onda na samoj sednici tvrde da „Toplana“ ima sjajne finansijske rezultate. Prema tvrdnjama odbornika vladajuće većine u pitanju je pokušaj racionalizacije poslovanja, pa je na kraju odluka usvojena.

Burna rasprava vođena je zbog činjenice  da Zoran Šarenca (SPS), dosadašnji direktor Sportskog centra „Ibar“ pred odbornicima nije podneo izveštaj o svom mandatu, jer mu je mandat istekao 30. avgusta, ali i zbog toga što danas imenovani direktor Zoran Knežević (SNS) nije pripremio program rada ove ustanove, niti se, prema oceni odbornika Udruženja starosedelaca i Srpskog pokreta Dveri, potrudio da priloži kvalitetno napisanu radnu biografiju, znanja i kompetencije koje bi ga preporučiile za tu funkciju.

Naročito je bila burna polemika oko biografija kandidata za članove upravnih i nadzornih odbora kraljevačkih javnih ustanova. Zamerali su odbornici opozicije na načinu na koji su radne biografije pisane, polemisali o činjenici da su dobrom broju takvih kandidata stručna praksa ili prvo radno mesto bilo u „Elektrodistribuciji“ ili Gradskoj upravi, preispitivali šta će u UO ili NO ustanova kulture oni sa kvalifikacijama za „rukovanje vatrenim oružjem“, analizirali ko je i kako nagrađen za učestvovanje u predizbornoj kampanji vladajuće večine.

Prema oceni opozicije, vlast je prilikom imenovanja pokazala bahatost, jer je samo po prezimenima, kako su rekli, u nekim slučajevima uočljiva „pobočna povezanost sa vlašću“, zbog čega su zaključili da kod predloga za nove članove ovih odbora ima nepotizma i da se odmah vidi da veliki broj kandidata zbog neodgovarajućih znanja i kvalifikacija ne može da preuzme odgovornosti koje su im namenjene.

Šeg odborničke grupe SNS Aleksandar Protić rekao je da nije u pitanju nikakvo „udomljavanje“ ili „ podela plena“, jer te funkcije, kako tvrdi, uglavnom nisu plaćene.

„Trudili smo se da predložimo najbolje, a vreme će pokazati njihovu odgovornost na tim poslovima“, naglasio je Protić.

Većinom glasova odbornici su danas usvojili i Odluku o pristupanju grada Kraljeva Nacionalnoj asocijaciji Kancelarija za mlade.

 

„Malom pobedom“ odbornici Lokalnog fronta nazvali su danas dozvolu skupštine da se sa govornice čuju stav i argumenti mladih. O prostorima namenjenim mladima i zadužbinarstvu govorio je Vojkan Trifunović iz Pozitivne omladine kao predstavnik civilnog društva lokalne zajednice. 

Danas je usvojeno i rešenje o otuđenju tri stana u javnoj svojini na ime naknada za eksproprisane nepokretnosti porodica koje će biti iseljene zbog izgradnje pristupne saobraćajnice ka kraljevačkom Domu zdravlja i Opštoj bolnici „Studenica“.

Usvojene su i Odluke o usklađivanju osnivačkih akata svih preduzeća čiji je osnivač grad Kraljevo, kao i Odluka o stipendiranju studenata sa teritorije grada Kraljeva. Ona previđa da pravo na stipendiju ostvaruju redovni studenti, državljani Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalipte na teritoriji grada Kraljeva najmanje tri godine pre raspisivanja konkursa, pohađaju prvi ili drugi stepen studija, počev od druge godine osnovnih studija, sa prosečnom ocenom iznad 8,50 i uslovom da nisu obnovili nijednu godinu.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - sreten

    Gost - sreten

    Pobedili smo i razbili od pobede, struja je skuplja, omladina beži, sve fabrike pogašene uraaaaaaa
    • Ime: sreten