Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. septembar 2016.

Na zvaničnom gradskom sajtu danas je objavljeno da je predsednik gradske skupštine u prošlom sazivu sada pomoćnik gradonačelnika Kraljeva

Nakon što je, pre dvadesetak dana, Gradsko veće dalo saglasnost na izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, deo kraljevačke javnosti negodovao je zbog uslova koji su bili propisani za jednu od tri pozicije pomoćnika gradonačelnika. Jer, za dve pozicije: za pomoćnika za gradonačelnika za socijalna pitanja i drugog - za rad sa mesnim zajednicama, predviđena je visoka stručna sprema, dok je na trećoj poziciji za mesto pomoćnika gradonačelnika „za kulturne manifestacije i saradnju sa partnerskim gradovima, predviđeno da uslove ispunjava kandidat sa IV stepenom stručne spreme (društvenog, prirodno-matematičkog ili tehničko-tehnološkog smera ili gimnazije).

Negodovao je na svojim konferencijama za novinare i deo opozicije, postavljajući pitanje da li jednom gradonačelniku, koji je titulu doktora nauka stekao na državnom fakultetu, priliči da mu pomoćnik bude osoba sa srednjom stručnom spremom?

Većina je tvrdila da je u pitanju mesto koje je, po koalicionom dogovoru vladajuće Srpske napredne stranke sa Socijalističkom partijom Srbije, gradonačelnik Kraljeva morao da prepusti predsedniku gradske skupštine u starom sazivu, što je Terzić na sednici Gradskog veća 7. septembra donekle i sam potvrdio. Naime, dok se raspravljalo o ovoj tački dnevnig reda, na pitanje člana Gradskog veća Radoja Tomaševića iz redova Pokreta socijalista, da li je u redu da pomoćnik gradonačenika ima završen samo IV stepen stručne spreme, Terzić je odgovorio: „To vidite sa vašima koji su ga predložili!“, posle čega je Tomašević, očigledno nedovoljno informisan, i sam podigao ruku i glasao za predložene izmene Pravilnika o sistematizaciji u Gradskoj upravi.

Spekulisalo se potom da će, zbog reakcije javnosti, imenovanje pomoćnika gradonačelnika biti odloženo, ali je Sreten Jovanović prvi pomoćnik graonačelnika čije je imenovanje zvanično objavljeno. Na gradskom sajtu još uvek nema zvanične biografije predsednika gradske skupštine u starom sazivu.

Imena druga dva pomoćnika gradonačelnika – još nisu objavljena

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Došljak

    Gost - Došljak

    I ovaj vam je najbolji zato ste tu gde jeste
    • Ime: Došljak