Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. oktobar 2016.

Predstavnici udruženja „Otpisani 2014“ pitaju zašto Kraljevo još nema zamenika predsednika skupštine i ko sve u Gradskoj upravi ima veću platu od gradonačelnika?

Prosto je neverovatno da Izveštaj o radu Gradske uprave Kraljevo na prošlonedeljnoj sednici gradske skupštine nije komentarisao nijedan odbornik, kaže Miroljub Baković, predsednik udruženja „Otpisani 2014“.

- Imamo informaciju da nekoliko zaposlenih u Gradskoj upravi ima veće plate od gradonačelnika, pre svega načelnik gradske uprave i njegova zamenica, pa pitamo da li je tačno, a danas smo nadležnima predali i zahtev u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnig značaja, kojim tražimo da nam dostave iznos septembarskih plata za sve gradske čelnike – navodi predsednik „Otpisanih“, pojašnjavajući da tako žele da provere nezvanične indicije da i neki šefovi odeljenja (ima ih 12 i dve gradske službe) imaju zaradu veću od gradonačelnikove.

Vlada Srbije, dodaje Baković, propisala je primanja izabranih lica od najvišeg nivoa do lokalnog, pa plate u skladu sa takvom Uredbom primaju gradonačelnik, njegov zamenik, pomoćnici i članovi Gradskog veća.

- Zaposleni u Gradskoj upravi zarade ostvaruju prema lokalnom Pravilniku, zbog čega gradonačelniku predlažemo da krene sa korigovanjem tih koeficijenata najviše plaćenih radnih mesta u Gradskoj upravi, jer je nelogično, nepošteno i nemoralno da oni imaju veće zarade od njega – poručuje Baković.

Prošlo je pet i po meseci od izbora, četiri od konstituisanja lokalnog parlamenta, a gradska skupština još nije izabrala zamenika Nenadu Markoviću, aktuelnom predsedniku. To Baković vidi kao problem, pozivajući se na činjenicu da Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa da, kada skupština ne zaseda jednom u tri meseca, može do dovede do uvođenja privremenih mera.

- Deluje banalno, ali zamislite životnu situaciju koja može da spreči predsednika skupštine da održi sednicu u propisanom roku, a prema našim saznanjima, uzrok tome je nesloga unutar SNS, oko izbora na tu funkciju pomoćnike Novice Gagovića, ili Aleksandra Protića – kaže Baković.

Komentarišući nedavnu sednicu gradske skupštine, Baković kaže da su je obeležili skandali članova Gradskog veća, jer je „jedan zaboravio da je izvestilac po jednoj od tačaka dnevnog reda, a drugi je izašao za govornicu pomešavši tačke dnevnog reda“.

- Osim toga, niko od gradskih čelnika nije odgovorio odbornicima opozicije zašto su rebalansom budžeta troškovi za rad Gradskog veća uvećani za 64 odsto, a jasno je da se to dogodilo zato što aktuelno Gradsko veće ima četiri stalno zaposlena gradska većnika (prethodno je imalo dva) – tvrdi Baković, negodujući što rebalanskom budžeta nisu uvećana i izdvajanja za poljoprivredu, već su ostavljena na 2.7 odsto ranije opredeljenih sredstava, odnosno 92 miliona dinara.

Baković smatra da to demantuje sve priče gradskih čelnika da Kraljevo izdvaja velika sredstva za oporavak poljoprivrede, a smatra i da nije u redu što baš nijedan član Gradskog veća nije zadužen za resor poljoprivrede.

- Milomir Šljivić je zadužen za preduzetništvo i ruralni razvoj, ali ruralni razvoj samo posredno ima veze sa poljoprivredom – ocenjuje predsednik „Otpisanih“.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Fjodor Paunovic

  Gost - Fjodor Paunovic

  Nikada gori sastav SKUPSTINE GRADA,ocaj,kupljne diplome,neki vajni menadzeri,neznalice,klimoglavci,ocaj!!!Ej,Erac,zavrsio fakultet,neki kazu i doktorirao u Bosni,a nije mogao da zavrsi ni osnovnu skolu.
  • Ime: Fjodor Paunovic
 • Gost - Mira

  Gost - Mira

      Volela bih da se proveri informacija da li je gradska vlast Kraljeva ovih dana trazila LIDLU trostruko visu cenu za prostor buduceg megamarketa, pa je ovaj trgovinski lanac otisao u Cacak.
  • Ime: Mira
  • Gost - Neko iz mase

   Gost - Neko iz mase

   Klasicna laz! Lidl je odavno odredio i kupio lokacije u Srbiji, Kraljevo nije, niti ce biti u planu, a sve to, oko lokacija, zavrseno je jos prosle godine! 
   • Ime: Neko iz mase