Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. oktobar 2016.

Komisije sa konkretnim zadacima-za borbu protiv korupcije ili za rad i razvoj MZ i poljoprivrede, još nisu zasedale, a za rad u manje važnim dobijaju se dobre dnevnice, kažu u Udruženju starosedelaca

Koliko gradski budžet košta rad raznih skupštinskih komisija, radnih tela i saveta, javno je postavio pitanje na današnjoj konferenciji za novinare Ivan Matović, predsednik udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline.

Matović tvrdi da članovi ovih tela za svaku sednicu imaju dnevnicu višu od 2.000 dinara i podseća da su za republičke organe dnevnice u tom iznosu ukinute i da sada iznose 150 dinara.

Starosedeoci tvrde da većina skupštinskih komisija, saveta i radnih tela – nema svrsishodnu funkciju sa aspekta opšteg dobra, jer Kraljevčani nemaju mnogo koristi od njih.

- Tako imamo Komisiju za borbu protiv korupcije koja do sada nijednom nije zasedala, isto je i sa Komisijom koja bi trebalo da se bavi radom i razvojem mesnih zajednica i poljoprivrede – tvrdi Matović.

Upravo ova druga Komisija bi, da radi, možda imala pune ruke posla, kaže Matović, navodeći da je analizirajući sastave komisija uočio da ima i celih porodica čiji su svi članovi u ponekoj komisiji. On danas nije želeo da kaže o kojoj se porodici radi, tvrdeći da će o tome govoriti na narednoj sednici gradske skupštine

- Dešava se jedan gradski službenik pređe iz kancelarije u kancelariju i primi više od 2.000 dinara, dok pripadnik Žandarmerije za ceo dan na obezbeđivanju utakmice u Beogradu dobije dnevnicu od 150 dinara. Vojnik za 24 sata provedenih na terenu ima 800 dinara, odnosno 1.800 dinara kada su u Kopnenoj zoni bezbednosti . Vozači Hitne službe, takođe, rizikuju i svoj, i tuđ život za 500 dinara – nabraja Matović, opominjući ljude na vlasti da se zamisle kad primaju takve dnevnice u gradu u kojem, kako je rekao, „narod nema hleba da jede“ i ogroman je broj nezaposlenih. On dodaje da je ubeđen kako novac iz gradske kase može da se iskoristi na, po građane, mnogo korisnije načine, ali da mu je jasno da se kroz isplate dnevnica, između ostalog, namiruju partijski kadrovi.

- U proširenom sastavu Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva, sada ima 29 članova, što je više nego u ranijim sazivima, a čine ih ljudi kojima je i osnovni posao upravo to, jer su recimo, u sastavu tog saveta komandiri i načelnik policije, nadležni u Domu zdravlja i Opštoj bolnici, kao i načelnici pojedinih odeljenja Gradske uprave – navodi Matović.

On je pozvao sve koji uzimaju visoke dnevnice da ih se odreknu, odnosno vlast da takve dnevnice ukine

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments