Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. februar 2017.

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je četiri konkursa namenjenih projektima za stvarnje boljih uslova za život mladih, Kraljevo će učestvovati sa projektom “Omladinski klub”

U okviru projekta „Asocijacija gradi“, koji sprovodi udruženje gradova i opština „Nacionalna Asocijacija Kancelarija za mlade“, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u Kraljevu je danas održan  regionalni sastanak za region Zapad, na kojem su predoćene mogućnosti da udruženja mladih I lokalne samouprave, preko ovog ministarstva realizuju projekte stvarajući bolje uslove za život mladih.

Zorica Labudović, rukovodilac Grupe sa saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade Ministarstva omladine i sporta, pohvalila je Kancelariju za mlade u Kraljevu i podsetila da je 11. februara ovo ministarstvo raspisalo četiri konkursa, od kojih je jedan namenjen jedinicama lokalne samuouprave.

- Želimo da pomognemo lokalnim samoupravama da nastave sa renoviranjem i opremanjem prostora za mlade, pa ćemo ove godine, pored onoga što smo već realizovali (pre dva meseca teretana na otvorenom i trim staza u “Borićima”), finansirati programe i projekte koji doprinose kvalitetnijem životu mladih – istakla je Labudović.

Ona je dodala kako su lokalne Kancelarije za mlade servisi namenjeni mladim ljudima, pa ćebiti podržani programi za otvaranje volonterskih, informacioni i servisi za savetovanje mladih ili karijerni info-servisi, kao i stvaranje mehanizama kojima se povećavaju mogućnosti za zapošljavanje mladih.

Ostala tri konkursa namenjeni su projektimaudruženja mladih, udruženja za mlade i njihovim savezima.

- Za jedinice lokalne samouprave ovim konkurskom predviđena su 43 miliona dinara, od čega 28 miliona dinara za opremanje prostora na otvorenom (teretane, trim staze), u zatvorenom prostoru(omladinski klubovi i centri, Kancelarije za mlade), dok je 15 miliona dinara opredeljeno za programe i projekte za samozapošljavanje – navodi Labudović.

Poseban javni poziv namenjen je udruženjima mladih, za mlade I njihovih saveza za zapošljavanje I za to je izdvojeno 40 miliona dinara.

Sprovođenje ciljeva nacionalne strategije za mlade i programa “Mladi su zakon” deo je trećeg konkursa, za čiju je realizaciju opredeljeno 72 miliona dinara, a četvrti je konkurs za razvojne programe namenjen savezima i udruženjima koji se bave razvojem omladinske politike u Srbiji, u šta će biti uloženo 20 miliona dinara.

Svi konkursi završavaju se 27. februara.

Nikola Radević, koordinator Kancelarije za mlade u Kraljevu podsetio je da je naš grad u Predsedništvu Asocijacije kancelarija za mlade, zahvalio se resornom ministarstvu i predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština koji su takođe prisustvovali sastanku, što su kroz projekte koje su finansirali prepoznali potrebe mladih u Kraljevu.

 

- I ove godine ćemo aplicirati za rekonstrukciju Omladinskog kluba, pa se nadam da će do kraja ove godine, Kraljevo najzad dobiti svoj prostor u kojem će moći da se okupljaju – otkrio je Radević s kojim projektom će naš gad učestvovati na ovim konkursima.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments