Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. mart 2017.

Ovaj hotel najvrednija je imovina kompanije "Fontana" u stečaju; kafe „Švajcarija“ za 920.000 evra prodata  je „Aciko komercu“ iz Kraljeva, a na redu je privatizacija još dva banjska hotela

Poznati biznismen Filip Cepter kupio je vrnjački hotel „Zvezda“ koji se nalazi u samom centru ove banje, pokraj glavnog šetališta. Reč je o najvrednijoj imovini ugostiteljskog preduzeća „Fontana“ koje je u stečaju. Hotel poseduje 200 ležajeva, dva restorana, prostranu terasu, zatvoreni bazen, kuglanu, dvoranu... i poslednjih godina bio je simbol kongresnog turizma u Vrnjačkoj Banji.

Kupljen je za 1,4 miliona evra, a na pitanja da li je to malo novca predstavnici banjske vlasti tvrde da je ipak neophodno ulaganje u rekonstrukciju objekta, pa je novi vlasnik priložio i program u te svrhe u iznosu od oko sedam miliona evra za naredne dve godine.

Pored pomenutog hotela prodat je i poznati kafe „Švajcarija“, a kupac je kraljevačka firma „Aciko komerc“. Početna cena ovog objekta iznosila je 420.000 evra, a u konkurenciji između šest učesnika prodat je za 920.000 evra.

U razgovoru sa Bobanom Đurovićem, predsednikom vrnjačke opštine, doznajemo i to da će za dva dana biti javno ponuđena i prodaja nedovršenog objekta nazvanog „Zvezda 2” i hotela „Fontana“ za koje je, takođe, zainteresovana firma Filipa Ceptera.

Ranije smo prodali četiri banjska hotela koja će uskoro, posle rekonstrukcije, biti u upotrebi i u kojima će raditi veći broj radnika. Sa prodajom i obnovom ovih ugostiteljskih objekata, uređenim parkovima, šetalištima i drugom banjskom infrastrukturom, bićemo spremni da pružimo adekvatnu ponudu i probirljivim turoperaterima sa Zapada, ali i iz Kine i Rusije – kaže Đurović.

Inače, radnicima bivšeg ugostiteljskog preduzeća „Fontana“ duguje se oko dva miliona evra za neisplaćene plate, pa se iz stečajne mase očekuje i namirenje bar većeg dela tog dugovanja.

autor: Miroljub Dugalić

 

izvor: “Politika online” (http://www.politika.rs/scc/clanak/375879/Vrnjacka-Zvezda-u-vlasnistvu-Ceptera)

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Боле

  Gost - Боле

  Питање је колико је Цептер наш човек, а чињеница је да од оног што је купио у овом делу Србије ништа не ради. Он само издаје локале у закуп. Сетите се, у Краљеву је купио Стотекс, мислим да има више од 20 локала. Никада ништа није уложио. Не интересују њега ни људи, ни посао, већ како да најбрже поврати новац који је уложио! Дај Боже да тако не буде и са "Звездом", али очекујем да ће и њу дати у закуп. Искрено, сматрам великом штетом што тај хотел није купио неко од правих краљевачких, бањских или привредника из околних градова који би, кроз "Звезду" допринели да Врњачка Бања оживи.
  • Ime: Боле
  • Gost - denis

   Gost - denis

   "da ozivi Vrnjacku banju"! Ti prijatelju nisi bio u Mataruskoj banji da vidis sta je mrtva banja! Vrnjacka banja koliko toliko radi i ima gostiju....
   • Ime: denis

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
96%     2.2 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C