Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. april 2017.

Gradnja ovog objekta u Vrnjačkoj Banji zaustavljena je još početkom devedesetih godina, ali za njega sada ima zainteresovanih kupaca, pa se u banjskoj lokalnoj samoupravi nadaju da će hotel biti dovršen

Prema rečima Bobana Đurovića, predsednika opštine Vrnjačka Banja, svi ranije prodati hoteli obnovljeni su ili su pred rekonstrukcijom, tako da Vrnjačka Banja narednih sezona dobija sasvim novi izgled.

Na redu je i prodaja hotela, poznatog pod nazivom „Zvezda 2”, čija je gradnja zaustavljena još početkom devedesetih godina i za njega ima zainteresovanih kupaca. U centralnoj banjskoj zoni ostaće nam samo ruinirani hotel ,,Železničar”, koji je država dala na korišćenje srpskim železnicama. Zbog toga što on sadašnjim izgledom krnji lepotu banje molili smo više puta a i uputili pismeni zahtev Ministarstvu građevinarstva da ga obnove ili ustupe opštini na korišćenje da bi ga mi rekonstruisali i koristili – kaže predsednik Đurović.

Posle prodaje ,,Zvezde”, ,,Borjaka”, ,,Parka”, ,,Slavije”, ,,Slatine”, poznatog kafea ,,Švajcarija”... pre nekoliko dana, na javnom nedmetanju, prodat je i hotel ,,Fontana”, koji je bio u sastavu poznatog istoimenog ugostiteljskog preduzeća u Vrnjačkoj Banji. Novi vlasnik ovog hotela je preduzeće „Energotehnika Južna Bačka” koje je „Fontanu” kupilo po početnoj ceni od 136,5 miliona dinara.

Kako nam je objasnio predsednik vrnjačke opštine, od pomenute svote novca biće izmireni dugovi prema radnicima, a novi vlasnik se obavezao da uloži dodatni novac za potpunu rekonstrukciju hotela i dogradnju velnes centra kako bi se podigla kategorizacija tj. kvalitet ponude potencijalnim gostima.

Na naše pitanje zašto je pomenuti hotel prodat samo po početnoj ceni i da li je tu bilo privilegija, budući da banjom kruže priče o novom vlasniku koji se bavi energetikom a da je, navodno, miljenik vlasti na tenderima. U tom smislu posebno je pominjan u poslovima isušivanja kopa u rudarskom basenu „Kolubara” pa predsednik Đurović kaže:

Hotel „Fontanu” je iz stečaja prodavala Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i mi u to nismo upućeni, a postignutom cenom smo zadovoljni. Drugi učesnik na nadmetanju nije želeo kupovinu ni po početnoj ceni smatrajući da  je za njega preskupo neophodno ulaganje u pomenutu obnovu objekta. Nisam čuo te priče, ali ako je tako mislim, ipak, da se radi o zlonamernim glasinama – kaže Đurović.

autor M. Dugalić

izvor: “Politika” (http://www.politika.rs/scc/clanak/379132/Prodat-i-hotel-Fontana)

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments