Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. maj 2017.

Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije, koji je u staroj Hali sportova u Kraljevu organizovao Centar za informisanje i profesionalno savetovanje (CIPS) u u saradnji sa Školskom upravom privukao veliki broj osnovaca

Nastavne programe na jednodnevnom Sajmu obrazovanja i profesionalne orijentacije predstavilo je 10 srednjih škola iz Kraljeva i Vrnjačke Banje, pod sloganom „Dođi, vidi, odluči!“ Osnovci završnih razreda i njihovi roditelji sve do 18 časova moći će danas da se iz prve ruke informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima i prisustvovaće stručnim i praktičnim prezentacijama škola.

Partneri i učesnici ove manifestacije su Grad Kraljevo, Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Kraljevo, Regionalna privredna komora Kraljevo, Kancelarija za mlade.

Sajam je otvorio  gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

- Nadam se da će deca koja su se već opredelila za neku od srednih stručnih škola ili gimnaziju potvrditi svoje želje, a da će oni učenici koji još uvek nisu odlučili, zahvaljujući ovom sajmu lakše doći do te odluke i da će sva odeljenja srednjih škola u Kraljevu biti popunjena – istakao je gradonačelnik Kraljeva.

Deci i prisutnim roditeljima oobratili su se i načelnik Školske uprave Kraljevo Miljojko Luković, generalni sekretar Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga Zvonko Tufegdžić.

Na štandu NSZ održava se radionica „Značaj izbora zanimanja“ na svakih sat vremena, u okviru koje stručni saradnici NSZ pokušavaju da objasne zainteresovanima da je izbor budućeg zanimanja jedan od najvažnijih izbora u životu i koje faktore moraju da uvaže, a koje da zanemare pri donošenju odluke. Biće im pružene informacije o perspektivnim i neperspektivnim zanimanjima, kao i o stanju na tržištu rada. Tako će učenici moći da procene željeno zanimanje, otkriju svoja interesovanja i analiziraju svoje mogućnosti u okviru profesije.

Snežana Prelić, direktorka filijale NSZ u Kraljevu, istakla je ulogu prošle godine otvorenog CIPS-a, uz čiju pomoć deca kroz profesionalnu orijentaciju i karijerno vođenje lakše nalaze put do željene škole i izbora željenog zanimanje.

 

Zadatak NSZ je da na ovom sajmu predstavi zanimanja koja su traženija na tržišta rada od postojećih i kakve su lokalne potrebe tržišta rada vezano za zanimanja i potrebe poslodavaca.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments