Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. maj 2017.

Saradnja Opšte bolnice u Kraljevu i Visoke škole zdravstvenih studija iz Ćuprije podrazumevaće školovanje srednjeg medicinskog kadra, kako bi viši i visoko obrazovan sestrinski kadar preuzeo terapijski i drugi deo poslova vezanih za brigu o pacijentima

Prošle sedmice v.d. direktora  Opšte bolnice'' Studenica'' Zoran Mrvić i  direktor Zdravstvenog  centra Vranje Dragan Veličković posetili su Visoku medicinsku školu strukovnih studija (VMŠSS) u Ćupriji, a povod je bilo potpisivanje Ugovora o saradnji između ove dve zdravstvene ustanove i Visoke škole iz Ćuprije.

- Kada kažemo da medicina napreduje i da su nam potrebni stručnjaci, mislimo na to da su nam potrebne i visoko obrazovane medicinske sestre i tehničari. Naš izbor je, kada je u pitanju ovakav vid saradnje, Visoka medicinska škola strukovnih studija iz Ćuprije, jer je to državna, akreditovana, visokoškolska ustanova, sa tradicijom dugom 19 godina. Opšta bolnica ''Studenica'' će kroz ovakav oblik saradnje dodatno unaprediti svoju delatnost i omogućiti stručno usavršavanje sestrinskog kadra, posebno jer ispunjava kriterijume za obrazovanje medicinskih sestara po savremenom standardima - rekao je direktor kraljevačke bolnice.

Direktor VMŠSS u Ćupriji Hristos Aleksopulos je upoznao svoje kolege sa infrastrukturom  i uslovima za realizaciju nastave u samoj školi, kao i sa planovima za poboljšanje kvaliteta nastave. Nakon ove posete u Kraljevu je održana prezentacija ove škole, namenjena medicinskim sestrama i tehničarima koji žele da nastave školovanje.

- Naša saradnja podrazumevaće školovanje srednjeg medicinskog kadra, jer je taj kadar najpotrebniji našoj ustanovi. U perspektivi, srednja medicinska služba će od bolničara preuzeti poslove vezane za negu pacijenata, a viši i visoko obrazovani sestrinski kadar će biti zadužen za terapijski i drugi deo poslova koji su vezani za brigu o pacijentima - rekao je Zoran Mrvić.

VMŠSS ove godine upisuje devetnaestu generaciju studenata i obrazuje medicinske stručnjake za šest studijskih profila: strukovna medicinska sestra, strukovna medicinska sestra – babica, strukovni farmaceut, strukovni fizioterapeut, strukovni radiolog i strukovni kozmetičar – estetičar.

- U saradnji sa Opštom bolnicom '' Studenica'' odlučili smo da u Kraljevu, školujemo i obrazujemo strukovne medicinske sestre – istakla  zamenica direktora VMŠSS Ljiljana Antić.

Teoretska predavanja i vežbe će se odvijati u kraljevačkoj bolnici, a saradnici u nastavi će biti strukovne medicinske sestre iz Opšte bolnice  ''Studenica. Dr Zoran Mrvić je u ime rukovodstva obećao punu podršku budućim studentima u njihovim nastojanjima da usavrše znanje.

                                           Dragana Petrović

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments