Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

31. maj 2017.

Predstavnici Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja u Kraljevu sproveli su večeras akciju namenjenu biciklistima “Budi uočljiv”, a svaki biciklista kog je policija zaustavila dobio je na poklon set “treptača”

Savet za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva, biciklistički klubovi, pre svega “Metalac” i Čiker”, ali i ostali klubovi zainteresovani su da se poveća broj onih koji u saobraćaju koriste biciklu kao prevozno sredstvo. Rade Golubović, koji je u Savetu za bezbednost saobraćaja u Kraljevu zadužen za biciklizam, podseća na sve prednosti bicikle u te svrhe, jer bicikla ne troši pogonsko gorivo, zauzima manje prostora u gradu što se tiče parkiranja, a poznate su i prednosti vožnje bicikle za zdravlje.

- Povećan broj biciklista, sa druge strane, izaziva i povećan broj situacija u kojima su biciklisti veoma ugroženi. Da bi se to ublažilo, ako ne i sprečilo, biciklisti, naročito u večernjim časovima, treba da budu što uočljiviji – istakao je Golubović.

Cilj kampanje, koja je večeras sprovedena pod sloganom, „Budi uočljiv“, bila je preventivna kontrola označenosti biciklista svetlosnom signalizacijom.

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo I Saveta za bezbednost su biciklistima deliti flajere u kojima im je ukazano šta treba da koriste i da znaju vezano za svoje kretanje. Svaki zaustavljeni biciklista na poklon je dobio i set “treptača“ - svetlosnu signalizaciju za prednju (bele boje) i zadnju stranu bicikle (crvene boje), a svakome od njih ukazano je na važnost korišćenja propisane signalizacije.

- To nije sredstvo koje je predviđeno Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, jer bi bicikle trebalo sa prednje strane trebalo da imaju svetla koja bacaju snop  najviše 50, a najmanje 10 metara, ali ovo je tzv. prva pomoć da budu uočljivi, jer biciklista koji nije osvetljen je vrlo ugrožen kao učesnik u saobraćaju, a ugrožava i druge učesnike – pojasnio je Golubović.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Narod

    Gost - Narod

    Bolje bi im bilo da poprave te semafore>
    • Ime: Narod

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (night), -1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:40 am   |   Sunset: 4:6 pm
89%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
UTO Low: -1 °C High: 7 °C
SRE Low: 3 °C High: 12 °C
ČET Low: 0 °C High: 12 °C
PET Low: 1 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 12 °C
NED Low: 3 °C High: 12 °C
PON Low: 3 °C High: 6 °C
UTO Low: 2 °C High: 7 °C
SRE Low: 1 °C High: 10 °C
ČET Low: 2 °C High: 9 °C