Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. jun 2017.

Nastupom u Monte Karlu gde će, kao Preduzetnik godine po izboru „E&Y“ predstavljati Srbiju na izboru za najboljeg preduzetnika sveta, osnivač „Radijator inženjeringa“ želi da promeni sliku o privredi u Srbiji i najavljuje da će mu uskoro biti potrebno još 20 radnika

Za dva dana, sa predstavnicima revizorsko-konsultantske kuće „E&Y“, Radojko Janić, osnivač kraljevačkog preduzeća „Radijator inženjering“ (koje uspešno posluje već 26 godna)  otputovaće u Monte Karlo na izbor za „Svetskog preduzetnika godine“, svetsko takmičenje na koje se direktno plasirao kao Preduzetnik godine za 2016. godinu u Srbiji, po izboru ove renomirane međunarodne konsultantske kuće u februaru ove godine.

- Mislim da sam se pripremio da dostojno zastupam, kako moje preduzeće, tako i Srbiju, jer želimo da dokažemo Evropi i svetu da Srbija ima sposobne privrednike, koji imaju modernu tehnologiju, stručnu radnu snagu i kvalitet proizvoda kakav Evropa i svet traže – kaže Janić.

Pripreme za ovo prestižno takmičenje podrazumevale su da, što se ceremonijalnog dela manifestacije tiče, odgleda sate i sate materijala sa ranijih izbora. Sa predstavnicima „E&Y“ i ekipom Radio televizije Srbije (na kojoj će i gostovati u ponedeljak ujutru, pred odlazak za Monte Karlo) snimljena su dva sata materijala od kojih je pripremljen osmominutni film o „Radijator inženjeringu“, ličnom poslovnom putu Radojka Janića i privredi u Kraljevu i Srbiji uopšte.

- To je priča o godinama tokom kojih su preduzetnici u Srbiji prolazili: od hiperinflacije 1993. godine, uvedenih sankcija kada nismo mogli ni da uvozimo repromaterijal, niti da izvozimo svoje proizvode, preko bombardovanja 1999. godine, zemljotresa u Kraljevu 2010. godine, sve do poplava u maju 2014. godine – ističe Rade, napominjući da je bilo još stresova kojima je deo privrednika u Srbiji ne samo odoleo, nego uspeva i da iz godine u godinu raste, prilagođavajući svoje firme zahtevima modernog tržišta i tehnologija koje mogu da pariraju najvećim kompanijama u Evropi i svetu.

Upitan da li je lokalna sredina reagovala onako kako je očekivao posle uspeha i dobijanja titule E&Y Preduzetnika godine za 2016. godinu, Radojko Janić odgovara da mu je teško da odgovori.

- Ne mogu o tome da pričam, niti baš da se pohvalim – rekao je, priznajućii da ga je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić pozvao telefonom da mu poželi sreću na takmičenju i uspeh na njemu.

„Radijator inženjering“ svake godine ima rast proizvodnje i finansijski rast, a trenutno, računajući i radnike koji rade u zakupljenom pogonu „Livnice“ ima 402 radnika.

- U septembru ćemo, najverovatnije, moći da primimo još 20-ak radnika, ali sve to zavisi od tržišta. Za sada smo stabilni na evropskom na tržištu bivših jugoslovenskih repubkika, a širimo se i dalje – poručuje Janić.

Ovo preduzeće se za jesen, kao najvažnije i doba godine sa tradicionalno najviše zahteva i isporuka kupcima, priprema praveći lager kotlova, kako bi mogi da ispoštuju kratke rokove isporuke koji kupcima najviše odgovaraju.

- U Monte Karlu se nadam plasmanu u prvih 15 – kaže Rade, prisećajući se svih teških poslovnih godina. Kaže da je sve materijalno što je bivalo izgubljeno moglo brzo da bude zaboravljeno, ali da je najteži trenutak u poslovanju bila pogibija trojice mladih radnika „Radijator inžnjeringa“ u saobraćajnoj nesreći.

- Lepih trenutaka u poslu ima dosta, ali ubedljivo najlepši su oni na porodičnom planu, kada su moja četiri unuka došli na ovaj svet – iskren je vlasnik „Radijator inženjeringa“.

Za najveće priznanje smatra Orden svetog Save prvog reda i priznanje Zaslužnog građanina Kraljeva, koje je dobio 2015. godine. „Radijator inženjering“ društveno je odgovorna kompanija, a sve ove godine nastoje i da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, pa su poznati po činjenici da su pomagali svojim radnicima koje je zadesila nevolja, donirali su brojne crkve i manastire, pomagali gradu, školama i Predškolskoj ustanovi donacijom kotla.

- Nadam se da ću privredu Srbije uspeti da predstavim u pravom svetlu i tamo gde odlazim uspeti da uverim da imamo privrednike koji mogu da odgovore svih zahtevima, evropskim i svetskim i da pozovem sve one privrednike koji budu učestvovali na tom takmičenju da dođu u Srbiju i da, pre svega, ulože u Kraljevo. A ako se vratim sa peharom, koji će biti sličan onome koji sam dobio na E&Y takmičenju u Srbiji, mislim da će to biti veliki uspeh – preneo nam je svoj očekivanja Radojko Janić.

Uspešni poslovni ljudi su, kažu, oni koji shvataju da postoji mala razlika između šanse i

prepreke, ali su ustanju obe da okrenu u svoju korist. Verujemo da je Radojko Janić pravi primer za to.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 18 °C
SRE Low: 14 °C High: 17 °C
ČET Low: 13 °C High: 20 °C
PET Low: 13 °C High: 21 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 16 °C High: 25 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 17 °C High: 27 °C