Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

9. jun 2017.

Čari leta donose uživanje u baštama kafića i restorana u kojima vreme kao da prolazi sporije, a mi vas vodimo u „srce“ restorana „Mirage Authentic“ – kuhinju, u čijim ukusnim jelima možete da uživate u bašti restorana tokom letnjih meseci

Tokom dana i letnjih večeri, sve bašte „Miraža“ idealne su za kaficu s prijateljima, doručak uz cvrkut ptica, popodnevni ručak ili laganu večeru. Zato su to prave oaze s posebnom atmosferom, mesta na kojima lako i brzo zaboravite da ste u gradu. Fine dining restoran „Mirage Authentic“ nudi pažljivo osmišljen ambijent u hladovini i predah od tempa i užurbane energije grada.

Prava priča o onome što je u ponudi spolja dešava se, zapravo, u srcu restorana, a ovog puta vodimo vas pravo u centar - u kuhniju „Mirage Authentica“, gde nas dočekuje vredni i nasmejani Miloš Polumirac, mladi šef kuhinje. Miloš je zanat „pekao“ u kuhinjama elitnih restorama i hotela (u Srbiji najduže u beogradskom „Metropol Palasu“, ali i u Nemačkoj, Francuskoj, Grčoj, Crnoj Gori i Slovačkoj). Za restoran „Authentic“ sam je osmislio kompletan meni, koji je već i sezonski menjan, u želji da se što više ugodi gostima. Bio je to veliki izazov, priznaje Miloš, ali za nekog ko uživa u svom poslu i svako jelo priprema s ljubavlju, sve je lakše.

- Sve smo radili od početka: odabir personala, pravljenje menija, uklapanje jela sa sosevima i kartom pića – kaže Miloš, u čijoj porodici je bavljenje ovim poslom tradicija koju je davno započeo deda, a nastavili je Milošev otac i stric.

Trenutno su u „Authenticu“ u ponudi različite vrste potaža, obrok salate, paste, rižota, bifteci pripremljeni na različte načine, kolenice, kobasice, rebarca, jela po preporuci šefa kuhinje, probrane ribe, a bez obzira na odabir najkvalitetnijih namirnica i mesa, cene su, kažu, prilagođene džepu prosečnog gosta.

- Za svako jelo postoje namirnice koje su osnova (meso, povrće), a tek onda sledi magija uklapanja ostalih sastojaka. Koliko god da se radi po receptu i načinu pripreme, nijedno jelo ne može da bude dva puta isto. Možda se sve to svodi i na lični ukus gosta koji je poručio to jelo, pa ga svaki put drugačije doživi – navodi Miloš, ističući da su oni svesni kako gosti vode računa i o načinu na koji im je konobar prišao ili kako je spustio jelo na sto.

Ponosan je Miloš i na opremljenost kuhinje, koja je njegovo malo carstvo u kojem svoje svoje ideje može da ostvaruje baš zato što ovaj restoran, kako Miloš tvrdi, ima najopremljeniju kuhinju u Kraljevu, kakvoj mogu pozavideti i mnogi beogradski restorani i hoteli. Milošu je vlasnik „Mirage“ restorana Nenad Ilić sa puno poverenja dao slobodu i odrešene ruke, prepoznajući entuzijazam s kojim se Miloš posvetio poslovnom izazovu. Istovremeno, Nenad je i sam, kao retko koji vlasnik, potpuno bio svestan da ako želi da gostima ponudi vrhunsku hranu i uslugu, to podrazumeva neprestano ulaganje u opremu i usavršavanje.

- Naša kuhinja opremljena je po svetskim standardima, hranu pripremamo suvim, beskontaktnim kuvanjem. To znači da je namirnica vakumirana, pa onda kuvana i zato zadržava sve hranljive vrednosti, ukuse i sokove, ne dehidrira i nema mogućnosti da dođe u kontakt sa mikrobima – poverava nam Miloš.

Kuhinja ovog restorana nema ni roštilj, ni fritezu, već se sva hrana priprema u profesionalnoj konvekcijskoj peći, koja je jedna od najmodernijih na tržištu, a da je koristi može samo obučeno osoblje. U ovom restoranu za pripremu jela koriste najkvalitetnije delove mesa,  a mleveno meso uopšte ne koriste. Takođe, ovo je jedino mesto u gradu koje u ponudi ima konjsko meso i konjske kobasice.

- Ne prestajemo da učimo, eksperimentišemo. Kod nas svako može da bude siguran da je ono što je poručio spremljeno isključivo po porudžbini, a nikako unapred - saznajemo od šefa kuhinje, koji tvrdi da niko od gostiju, od trenutka poručivanja ne čeka na jelo duže od 20-25 minuta (u slučajevima velike gužve i pripreme zahtevnog jela). Da kuhinja nije tako opremljena, za pripremu pojedinih jela bila bi potrebna i čitava dva sata. Ovako, salate i potaže dobićete već za pet do sedam minuta, paste, rižota i jela po porudžbini (kada u restoranu nije gužva) za 15-ak.

- Za goste želimo samo najbolje i to pravilo poštujemo od trenutka odabira najkvalitetnijih i najskupljih namirnica. To se u cenovniku ne vidi. Naravno da zarade u Nemačkoj i kod nas nisu za poređenje, ali kod nas porcija svinjskog filea košta oko 700 dinara (manje od šest evra), a u Nemačkoj od 14 do 27 – kaže Miloš.

Novitet u „Authenticu“ je i „doručak meni“, koji važi od 8 do 13 časova, na kojem su u ponudi različite vrste muslija, na nekoliko načina pripremljena jaja, slane i slatke prženice, ali i tzv. „Kids meni“ sa manjim porcijama zanimljivo osmišljenih jela namenjenih, pre svega, deci. Tokom lepih dana, svakome ko želi da umesto u podrumskom delu doručkuje, ruča ili večera u bašti restorana, hrana se servira na stolovima sa kojih se pruža odličan pogled na glavni gradski trg u Kraljevu i popularnog „Milutina“.

 

I u „Spherico“ plažnom baru na obali Ibra, tokom letnjih dana moći ćete da doručkujete, ručate i večerate na samoj gradskoj plaži. Svako jelo, uz popust od 10 procenata moći će da vam bude dostavljeno iz nekog od „Miražovih“ restorana, ali – o tome ćete čitati u nastavku ove priče...

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:57 am   |   Sunset: 8:23 pm
53%     4.9 m/s     33.017 bar
Forecast
PON Low: 6 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 20 °C
SRE Low: 13 °C High: 16 °C
ČET Low: 14 °C High: 20 °C
PET Low: 14 °C High: 22 °C
SUB Low: 16 °C High: 23 °C
NED Low: 16 °C High: 22 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 14 °C High: 25 °C
SRE Low: 16 °C High: 26 °C