Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. jun 2017.

Sa prvim jarkim letnjim danima život u Kraljevu se iz vrelih gradskih ulica seli na obalu predivnog Ibra, a tamo vas od danas čeka plažni bar „Mirage Spherico“, koji nudi opušten, letnji ambijent i ugođaj zbog kojeg mu se uvek rado vraćate

Na samo par stotina koraka od kraljevačke gradske vreve, postoji mesto gde se reči leto, opuštanje, muzika, Ibar i uživanje sa porodicom ili prijateljima, spajaju u veliki beli oblak – u ovoj sezoni baš danas otvoreni „Mirage Spherico“ plažni bar. Obala reke, opuštajuće udobne ležaljke ili sedeće garniture, otvoreni bar, ljubazno osoblje i muzika koja se idealno „slaže“ sa letom i prilagođena je svim generacijama, prava su kombinacija da poverujete da ste negde na moru ili, ako ste se sa odmora vratili, da vam se čini kako na tom mestu i posle odmora – postoji odmor.

Tokom leta ovde se okupljaju gosti koji su inače redovni posetioci sva tri gradska „Mirage“ lokala (istoimene picerije, restorana „Authentic“ i poslastičarnice- pekare „Extreme“. Potpuno različitu klijentelu tokom leta u „Spherico“ plažni bar privuče opuštenost koju osećaju zbog blizine reke, talasa, tuševa, uživanja u piću i hrani.

Tu je i činjenica da ovde prepoznaju idealno mesto za beg od gradske žege i briga, i porodice sa decom, mladi i oni malo stariji. Sve je prilagogođeno način da ovde najudobnije provedete dug i lep letnji dan.

Ima onih koji se do reke spuste još u prepodnevnim satima rešeni da čitav dan provedu na plaži, pa za njih postoji mogućnost poručivanja (kod konobara) i dostave hrane sa menija iz picerije „Mirage“, bilo koji od obroka da je u pitanju. Sve iz njihove ponude (italijanska jela ili desetak dobro poznatih „Miraž“ pica) u plažni bar „Spherico“ biće dostavljeno sa deset odsto popusta.

„Mirage Spherico“ nudi bogatu kartu pića, različite vrste kafa, koktele, poput bezalkoholnih limun-nana i alkoholnih (Sangria Punch, koji je bio najtraženiji prošlog leta ili Mohito sa nanom).

Po tradiciji, plažni bar se otvara u junu, a zatvara se krajem leta. U skladu sa gradskom Odlukom o letnjim baštama radi do ponoći, do kada je dozvoljena muzika u gradskom jezgru. I kad je higijena u pitanju, tu je čist i održavan toalet, a svoju ekološku osvešćenost ovde dokazuju priključivanjem odvoda otpadnih voda u gradsku kanalizaciju.

Da celokupan ambijent „zamiriše“ na more, deo ambijenta su palme i suncobrani, mirisi krema za sunčanje ili omiljenog pića. Dobro raspoloženje svako treba da ponese kada dolazi, da ga udvostruči pored Ibra, pa tek onda da ode, da bi se opet, zato što to želi, vratio u „Spherico“ bar. Da „samo opušteno“ u atmosferi plažnog bara uživa u prelivanju boja jutarnjeg sunca na površini Ibra, da se skrije u udobnoj hladovini kad sunce oko podneva visoko odskoči ili da poželi da prizor boja nezaboravnih sutona u „Spherico baru“ zauvek ponese sa sobom.

autor naslovne fotografije: Petar Ilić

autor svih ostalih fotografija: Davor Ilić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments