Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. avgust 2017.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 1. septembra će, u svim osnovnim školama realizovati program „Osnovi bezbednosti dece” u odeljenjima četvrtog i šestog razreda

Pred početak školske godine, u kraljevačkoj osnovnoj školi „IV Kraljevački bataljon“, održan je radni sastanak  sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja Kraljeva, Raške i Vrnjačke Banje. Pored predstavnika školske uprave u Kraljevu, sastanku su prisustvovali policijski službenici svih linija rada koji se neposredno angažuju na unapređenju bezbednosti učenika i škola.

Izvršena je analiza stanja bezbednosti  učenika i škola tokom predhodne školske godine, kao i adekvatna priprema za početak nove školske godine i predviđenih aktivnosti za nastavak zajedničkih projekata kao i aktivno uključivanje medija u iste, u cilju preduzimanja mera radi bezbednosti učenika i škola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, od 1. septembra će, u svim osnovnim školama u Republici Srbiji, realizovati program „Osnovi bezbednosti dece". Program će se sprovoditi u toku školske godine, u svim odeljenjima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, i obuhvata osam nastavnih jedinica:

„Bezbednost dece u saobraćaju"; „Policija u službi građana"; „Nasilje kao negativna društvena pojava"; „Prevencija i zaštita dece od zloupotrebe opojnih droga i alkohola"; „Bezbedno korišćenje interneta i društvenih mreža"; „Prevencija i zaštita dece od trgovine ljudima"; „Zaštita od požara" i „Zaštita od tehničko-tehnoloških opasnosti i prirodnih nepogoda".

U saradnji sa predstavnicima škola, policijski službenici će na prvom savetu roditelja predstaviti program „Osnovi bezbednosti dece" i upoznati ih sa ciljevima i načinom realizacije.

 

Pored aktivnosti na realizaciji pomenutog programa, policijski službenici će, kao i do sada, intenzivirati problemski orijentisan rad, pozorničku i druge delatnosti i preduzeti dodatne mere radi bezbednog učešća učenika u saobraćaju, intezivirati operativnu delatnost radi prevencije i suzbijanja vršenja krivičnih dela u blizini škola i u školskim objektima.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 18 °C
SRE Low: 14 °C High: 17 °C
ČET Low: 13 °C High: 20 °C
PET Low: 12 °C High: 22 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 15 °C High: 23 °C
PON Low: 14 °C High: 25 °C
UTO Low: 15 °C High: 26 °C