Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. septembar 2017.

U okviru treće Smotre narodnog stvaralaštva Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje radionicu izrade predmeta od rogoza, a svaki učesnik dobiće priliku da nauči da  sebi napravi određeni predmet

Radionica koja će biti održana u subotu, 30. septembra u 15 časova, u Domu Vojske Srbije, vodiće Pavle Nećakov iz Zrenjanina sa svojom suprugom. Porodica Nećakov godinama održava tradiciju branja rogoza i pravi predmete kako za svoju ličnu upotrebu, tako i za sve ljubitelje ovog prirodnog materijala. Pored tradicionalnog pletenja asura, svoj asortiman  su proširili i na izradu cegera, korpi, nameštaja i sve popularnijih papuča.

Voditelji radionice će učesnike provesti pričom kroz proces izrade jednog predmeta od branja rogoza u barama, pa sve do pletenja i završnog izgleda proizvoda. Pored teorijskog dela, radionica podrazumeva i praktičnu obuku gde će svaki njen učesnik dobiti priliku da nauči da  sebi napravi određeni predmet.

Asurdžijski zanat je davno zaboravljeni zanat koji se retko gde može videti. Ukoliko želite da naučite da pravite predmete od rogoza, prijavite se na broj telefona 064 820 72 99 kod Olivere Marjanović, koordinatorke radionica u Kulturnom centru.

 

Obuka i materijal su besplatni! Broj učesnika je ograničen, rezervišite mesto na vreme!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - maki

    Gost - maki

    Drzavna ustanova  realizyuje projekte udruženja građana, ako nema kreativnijih i korisnijih projekta zatvorite tu sramotu i mašinu za trošenje narodnih para!
    • Ime: maki