Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. oktobar 2017.

Poziv se odnosi na preduzetnike i vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća da se do 1. decembra ove godine prijave za program podrške investicijama, u okviru kojeg je obezbeđeno još skoro 243 miliona dinara bespovratnih sredstava

U okviru projekta „Decenia preduzetništva“, ovaj program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, a reč je o kombinaciji finansiranja 20 odsto investicije kroz bespovratna sredstva Ministarstva i 80 odsto kroz povoljne kredite Fonda.

- Za bespovratna sredstva obezbedili smo još oko 243 miliona dinara, - rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, ističući da su mala i srednja preduzeća najveći rezervoar dobrih efekata na privredna kretanja.

- Naša ideja je da im damo direktnu i konkretnu podršku, ali i da istovremeno afirmišemo preduzetnički duh u Srbiji. Cilj nam je da što veći broj ljudi, zainteresovanih da radi ili radno sposobnih, sebe vidi i prepozna, bilo u preduzetništvu ili da zaposlenje traži u relnom sektoru- istakao je Stevanović.

Rok da se zainteresovani prijave za bespovratna sredstva kroz Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi je do 1. decembra 2017. godine, a preduzetnicima će dodatno biti na raspolaganju i eventualno neutrošena bespovratna sredstva po programu podsticanja kroz razvojne projekte.

Programom se omogućava podrška u izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, povećanje vrednosti i obima proizvodnje i prometa, jačanje konkuretnosti proizvođača i podrška zapošljavanju.

Novac je takođe namenjen za podršku prilikom kupovine, izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja proizvodnog ili poslovnog prostora.

Sredstva se mogu koristiti i za kupovinu nove ili polovne opreme, kao i dostavnih vozila za prevoz proizvoda i druga transportna sredstva koja se koriste u proizvodnji.

Takođe, novac je namenjen i za trajna obrtna sredstva koja mogu da čine najviše 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja , kao i za nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja.

Sve informacije zainteresovani mogu da dobiju na internet stranici Ministarstva privrede i Fonda za razvoj gde se može preuzeti i potrebna dokumentacija.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
70%     3.1 m/s     33.051 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C