Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. oktobar 2017.

Glumac Žarko Laušević otkrio je danas u Vrnjačkoj Banji spomenik prošle godine preminulom kolegi i prijatelju Draganu Nikoliću, koji je Vrnjačku Banju obožavao, a ona mu se na ovaj način odužila

Odjekivale su danas banjskim parkom muzičke numere iz filma „Nacionalna klasa“, a Flojd se sa filmske trake „preselio“ na jednu od staza parka u blizini Rimskog izvora u Vrnjačkoj Banji, gde će bista glumca Dragana Nikolića zamišljenog lika, podsećati posetioce koliko je on voleo ovo mesto i u njemu uživao.

Spomenik velikom glumcu, koji je preminuo 11. marta prošle godine otkrio je njegov kolega i prijatelj Žarko Laušević, koji nije krio koliko mu je teško, ali je istakao da će značenje ovog spomenika biti mnogo dublje i veće, nego što bilo koja priča ili sećanje mogu da ispričaju.

- Njegov postament je neka istorijska kategorija, a priče o našem prijateljstvu su lične i takve treba i da ostanu – rekao je Laušević.

Vajar Dragoljub Dimitrijević priznao je da je pokušaj „beleženja“ ličnosti koja, nažalost, više nije sa nama i neće imati prilike da svoja sikustva prenosi drugima, teško saznanje za umetnika.

- Tako izgleda kada svoj rad posvećujete nekom ko je ostavio dubok ljudski i glumački trag. Pun sam emocija, jer smo moj sin Miodrag, takođe vajar i ja, dugo radili na ovom delu. Mnogi su se hvalili da su poznavali Dragana, ali ja mislim da je bilo obrnuto, Dragan je poznavao ljude i zato je bio takav – poručio je Dimitrijević, otkrivši da spomenik nema postament, zato što je Dragan Nikolić svoj postament postavio za života, tamo gde svako treba da ostavi trag svog postojanja.

Na video bimu, posetioci banje, koji su u velikom broju došli da u banjskom parku odaju počast Draganu Nikoliću, mogli su da vide i izjavu Milene Dravić, glumčeve životne saputnice, koja se zahvalila svima koji i nakon godinu i po dana čuvaju uspomenu na njega.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 5 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 4:0 pm
96%     3.6 m/s     32.848 bar
Forecast
PON Low: 2 °C High: 7 °C
UTO Low: -1 °C High: 4 °C
SRE Low: -1 °C High: 6 °C
ČET Low: -5 °C High: 2 °C
PET Low: -2 °C High: 3 °C
SUB Low: -1 °C High: 3 °C
NED Low: -2 °C High: 3 °C
PON Low: -2 °C High: 4 °C
UTO Low: -3 °C High: 7 °C
SRE Low: -2 °C High: 7 °C