Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. novembar 2017.

Organizacija „Dostignuća mladih“ i ove godine organizuje četiri regionalna takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, a na onom koje će sutra biti održano u motelu „Livade“ u Preljini, učestvuju i kraljevčaki đaci

Regionalna takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom "Poslovni izazov" finansijski podržavaju Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, UniCredit banka i Metropolitan Univerzitet, a organizuje ih organizacija „Dostignuća mladih“.

Jedno od četiri ovogodišnja takmičenja biće održano sutra (sreda, 8. novemar), u hotelu „Livade“ u Preljini kod Čačka. Prema najavama organizatora, takmičiće se više od 100 učenika iz 24 srednje škole iz jugozapadne i centralne Srbije. Svoja preduzetnička znanja i veštine, kraljevački srednjoškolci ukrstiće sa đacima iz Arilja, Batočine, Čačka, Gornjeg Milanovca, Guče, Ivanjice, Knića, Kragujevca, Kruševca, Lučana, Novog Pazara, Požege, Prijepolja, Svilajnca, Topole, Trstenika i Užica. Poslovni izazov (od 9.00 do 19.00) okuplja  srednjoškolace iz različitih škola koji se dele u timove od po 4-5 učenika (ne takmiči se škola protiv škole, već timovi). Tokom određenog vremenskog perioda (nekoliko sati) timovi osmišljavaju biznis plan kao odgovor na Izazov koji im postavlja domaćin takmičenja. Svaki tim ima laptop i pristup internetu, kao i  biznis volontera iz realnog biznis sveta, koji je tu da svom timu pomogne savetima, predlozima, iskustvom, ali ne i da radi umesto tima. Na kraju dana, timovi izlaze pred stručni žiri i drže prezentacije. Tri prvoplasirana tima dobijaju nagrade i plasiraju se na sledeće nivoe takmičenja.

Takmičenje u Leskovcu održano je 25. oktobra, drugo je sutra u Čačku, treće u Novom Sadu 22. novembra, a u Beogradu je četvrto – 6. decembra.

Tri prvoplasirana tima sa svakog od regionalnih takmičenja učestvovaće na Nacionalnom finalu u Beogradu (20-21. februar 2018. godine), a nacionalni pobednici će imati priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske na trodnevnom Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će od 21. do 23. aprila 2018. godine biti održan u Sarajevu.

 Takmičenja "Poslovni izazov" pokrenuta su sa namerom da podstaknu srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

foto: Pixabay

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments