Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. novembar 2017.

U Kraljevu je danas održana edukativna radionicu o internet trgovini čiji je cilj da polaznicima približi mogućnosti i prednosti online poslovanja i e-trgovine i da ih uputi u bezgranične mogućnosti za uspešno poslovanje u digitalnom svetu

Danas je nezamislivo uspešno poslovanje bez upotrebe modernih informacionih tehnologija. Internet je u potpunosti izmenio načine poslovanja jer ruši jezičke barijere i geografske granice i omogućava poslovanje sa celim svetom uz jednostavnu i brzu komunikaciju. Upravo su elektronsko poslovanje i e-trgovina bili tema edukativne radionice pod nazivom „Da posao klikne“, koja je danas održana u Regionalnoj privrednoj komori Raškog i Moravičkog okruga,

Prisutni su imali priliku da saznaju detalje o pokretanju i razvijanju biznisa na internetu, kao i osnovama promocije i marketinga.

Procene su da će se do kraja 2017. godine samo u EU prodati robe i usluga preko interneta za 602 milijarde evra, što je 14 odsto više u odnosu prethodnu godinu, a čak dvostruko više u odnosu na 2013. Savet kompanijama u Srbiji je da to iskoriste za razvoj svog poslovanja i da se na najbolji način predstave u virtuelnom svetu.

Problem je što su internet trgovina i digitalno preduzetništvo u Srbiji su ispod evropskog proseka, ali se situacija popravlja, a osnov svega treba da bude edukacija, jer je to ono što našim privrednicima nedostaje. U Evropi e-trgovina čini oko 20 odsto ukupne trgovine, a do 2020. godine očekuje se da dostigne polovinu ukupnih transakcija. Najviše se kupuje odeća (20 odsto ukupne e-trgovine), ali je poslednjih godina najbrže rastuća prodaja isporuka hrane elektronskim putem, koja je tokom ove godine skočila za 34 odsto. Tokom 2016. godine u Srbiji je ostvareno oko četiri miliona transakcija putem interneta, a prosečna vrednost jedne kupovine bila je oko 20 evra. Za pozicioniranje posla na internetu potrebno je tri do šest meseci. Edukativna radionica „Da posao klikne“ u Kraljevu jedna je od ukupno šest radionica koje će u Srbiji biti održane na temu internet poslovanja.

Uključenje u digitalni svet nije pitanje dobre volje, već opstanka jedne firme, poruka je sa ove radionice.

foto: Bojan Milojević

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C