Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. decembar 2017.

Na jednom mestu mladi će imati priliku da se upoznaju sa preduzetnicima, da čuju njihova iskustva i da saznaju kako da se nose sa izazovima koje donose poslovi kojima bi mladi želeli da se bave

"Put mladog preduzetnika" je projekat za smanjenje nezaposlenosti među mladima kroz promociju omladinskog preduzetništva. Njegov deo su predavanja pod nazivom “Put mladog preduzetnika”, jer ima i studenata koji imaju svoj startap kompanije, a rado svoja iskustva dele sa kolegama.

Kraljevčani Dimitrije Jelić, Nikola Vulić i Petar Vilimonović  prošle godine su pobedili  na takmičenju koje je organizovao Fakultet organizacionih nauka, za projekat SEEZER, kojim su razvili inovativnu društvenu mrežu za simultano snimanje video zapisa prednjom i zadnjom kamerom mobilnog telefona.

Deleći svoja iskustva sa mladima, na predavanju koje je nedavno održano na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Dimitrije Jelić, izvršni direktor i osnivač, sada već preduzeća "SEEZER" izjavio je da da je, po njegovom mišljenju, preduzetnik “osoba koja ima zadatak koji se zove – “napraviću ideju bez obzira u kojoj sredini se nalazim, bez obzira kojom opremom raspolažem.”

- U pitanju je pravi tim i u pitanju je vizija i istrajnost - rekao je Dimitrije Jelić, izvršni direktor i osnivač kompanije "SEEZER".

Deo projekta “Put mladog preduzetnika” je i Sajam omladinskog preduzetništva koji će u Beogradu biti održan od 13. do 15. decembra. Na istom poslu našli su se Privredni forum mladih, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije.

Privredni forum mladih želi da poveže mlade, privredu, akademsku zajednicu i državne institucije kako bi postao platforma za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji.

Ideja celog projekta jeste da informiše mlade ljude i da ih kroz interakciju i komunikaciju sa već uspešnim preduzetnicima motiviše da i sami krenu u preduzetničke poduhvate. Sajam će na jednom mestu okupiti 50 uspešnih preduzetnika koji će kroz tri dana mladima ukazati na to kako izgleda razvojni put preduzetnika u Srbiji i koji su to uspešni primeri preduzetnika koji posluju na našim prostorima, jer istraživanja Ministarstva omladine i sporta pokazuju da mladi žele da pokrenu posao, ali je trenutno više ooga što ih u toj želji koči, nego onoga što ih pospešuje.

Napomena: Ovaj tekst i emisija nastali su kao deo projekta sufinansiranog iz budžeta Republike Srbije - Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
67%     1.8 m/s     33.017 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C