Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. decembar 2017.

Vrnjačka Banja je 2012. godine imala 3.567 nezaposlenih, a danas ih je 3.183, a razlika ova dva broja pokazuje da su mere koje su preduzimane, za oko 14 odsto smanjile broj nezaposlenih u banjskoj opštini

Da na kraju 2017. godine ima manje nezaposlenih u Vrnjačkoj Banji, istaknuto je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavnici ispostave u Vrnjačkoj Banji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Kraljevo, u saradnji sa lokalnom samoupravom i partnerima na lokalnom tržištu rada, održali u Vrnjačkoj Banji.

Ovakav događaj tradicionalno se priređuje na isteku kalendarske godine, kada se predstavljaju rezultati rada i saradnje na polju rešavanja problema nezaposlenosti i definisanju mogućnosti da lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje unaprede i saradnju, i rezultate.

- Svi zacrtani ciljevi su ostvareni, ali – uvek može bolje i ima prostora da rezultati našeg rada u narednoj godini budu bolji. To podrazumeva zajedničko kreiranje planova NSZ i lokalne samouprave – istaklja je Snežana Prelić, direktorka filijale NSZ u Kraljevu, pod čijom je ingerencijom ispostava u Vrnjačkoj Banji.

Prema njenim rečima, NSZ je finansijskim i nefinasijskim merama uticala na bolje rezultate u zapošljavanju u opštini Vrnjačka Banja, a i sama lokalna samouprava je kreiranjem lokalnog akcionog plana takođe izdvojila određena sredstva: jedan deo je sufinansisran, zajedno sa sredstvima NSZ, a u drugom delu nezaposleni su bivali uključeni u određene mere za rešavanje problema nezaposlenosti, isključivo sa evidencije NSZ.

Prema rečima Ivana Džatića, zamenika predsednika opštine Vrnjačka Banja, svi ti programi i projekti imali su za rezultat smanjenje stope nezaposlenosti u opštini Vrnjačka Banja.

- Najbitniji pokazatelj je da je 2012. godine Vrnjačka Banja imala 3.567 nezaposlenih, a danas ih je 3.183. Ova razlika pokazuje da su mere koje su preduzimane smanjile za oko 14 odsto broj nezaposlenih u našoj opštini – rekao je Džatić, podvlačeći da je lokalna samouprava tokom 2017. sprovela projekat prijema pripravnika za sticanje njihovog prvog radnog iskustva (njih 45).

Sprovođeni su i javni radovi, u više navrata, a na taj način bilo je angažovano 85 osoba, a takođe, sa članovima Saveza samostalnih sindikata opštine Vrnjačka Banja sproveden je projekat angažovanja mladih kod privatnih preduzetnika, posle kojeg je pet mladih ljudi ostalo da radi u tim privatnim preduzećima i po zaršetku prakse.

*Napomena: Ovaj tekst i emisija nastali su kao deo projekta sufinansiranog iz budžeta Opštine Vrnjačka Banja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Sunny, 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
72%     3.1 m/s     33.220 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 11 °C High: 26 °C
SUB Low: 13 °C High: 28 °C
NED Low: 11 °C High: 21 °C
PON Low: 9 °C High: 25 °C
UTO Low: 9 °C High: 15 °C
SRE Low: 6 °C High: 13 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 20 °C