Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. decembar 2017.

Pet žena sa različitim životnim pričama, zajedno su osmislile aplikaciju Kuponocikl koja kilomettražu pretvara u popuste, može da oživi turizam i u ruralnim krajevima i čuva životnu sredinu, zato od ostvarenja sna – ne odustaju

Već ste upoznali Tanju, Anđu, Dušicu, Mariju i Jasnu - tim, „zmajica“ spremnih da svaku svoju ideju sprovedu do kraja. Spojio ih je projekat Kuponocikl, pa su od njega napravile jednu zaokruženu priču koja je počela tako što su sve one imale zajedničku ljubav - vožnju bicikla. Kuponociklom su želele da olakšaju život prosečnih građana, a ta aplikacija je nešto što bi i same volele da koriste.

Kako da profitirate dok biciklirate? One kažu – Lako! Jer, Kuponocikl dozvoljava da unovčite svoju strast prema biciklizmu, korišćenjem aplikacije. Što više vozite vaš bicikl, to vam više raste popust koji ostvarujete u raznim prodavnicama. Zamiljeno je da biciklisti samom vožnjom ostvaruju popuste. Aplikacija povezuje bicikliste i ugovorne firme koje se bave prodajom ili uslugama, tako što pređene kilometre pretvara u popuste.

Jedan od većih problema modernog društva, primetile su one, predtavlja nedostatak ili neadekvatno korišćenje slobodnog vremena, a vožnja bicikla je primer zdravog stila života koji doprinosi i očuvanju životne sredine. Povećanje broja biciklista značajno bi smanjilo saobraćajnu gužvu, buku i zagađenje koje stvaraju automobili. Osim što planiraju da Kuponociklom direktno povežu korisnike i prodavce proizvoda ili usluga, idejne kreatorke ove aplikacije jačaće i društveno odgovorno poslovanje.

U okviru konkursa Razvojne agencije Srbije imale su obuku za Start Up biznis koji je sprovodilo Udruženje žena preduzetnica. Podelili su ih po grupama i zatražili da svaka grupa osmisli neku inovativnu biznis ideju. Tako je nastao Kuponocikl - sistem pretvaranja pređene kilometraže u popuste. Na takmičenju koje je kasnije usledilo, pobedile su kao grupa sa najinovativnijom biznis idejom. Dobile su aplauze i diplome i svaka je otišla na svoju stranu, ali nisu mogle da se pomire s tim da će ta ideja ostati samo na papiru, pa su krenule u potragu za sponzorima, a onda se prijavile i za Generator konkurs, na kojem je Societe Generale banka, koja je u Srbiji prisutna 40 godina, birala i nagrađivala isto toliko najboljih inovacija u biznisu. Do 10. oktoba, do kada je trajao konkurs, stiglo je 700 predloženih ideja, a zmajice su ušle u prvih 40. Nisu pobedile, niti osvojile glavnu nagrada od milion dinara i mogućnost realizacije ove lepe ideje, ali – opet ne odustaju, uverene da biciklisti zaslužuju mnogo više od toga da ih najčešće pominju kao ugroženu kategoriju u saobraćaju.

Dobre ideje uvek nađu način za ostvarenje, a ponekad je, uvereni smo, dovoljno samo sačekati da ih prepoznaju i ostali.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments