Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. februar 2018.

U sredu, 14. februara, u Vrnjačkoj Banji deseti put biće održano jubilarno, deseto po redu takmičenje u najdužem poljupcu, a zaljubljeni parovi će pokušati da obore rekord iz 2015. godine 

Deseti put, u Vrnjačkoj Banji, na Dan zaljubljenih, 14. februara tačno u podne, zaljubljeni iz svih krajeva Srbije okupljaju se simbolično na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji prosljavljajući svoju ljubav

Takmičenje u najdužem poljupcu organizuje Turistička organizacija Vrnjačka Banja.

Rekord u najdužem poljupcu drže Irena Alurac i Đorđe Božić iz Kruševca, koji su se 2015. godine ljubili čak 101 minut bez prestanka.

Most ljubavi u Vrnjačkoj Banj mesto je na kojem je mnoštvo ljubavi ostalo zaključano,  a priča o mostu vezana je period od pre jednog veka. Mladi i stari dolaze u Vrnjačku Banju da provere istinitost legende po kojoj su se, uoči Prvog svetskog rata, zavoleli učiteljica Nada i srpski oficir Relja. Obećali su se jedno drugome na večnu ljubav, ali njihove snove prekida rat. Relja, služeći Srbiji, odlazi u Grčku gde tse zaljubljuje u mladu i lepu Grkinju. Kakva je bila Reljina sudbina, nije poznato, ali Nada se razboljeva od prevelike tuge I posle nekoliko meseci umire. Decenijama kasnije, devojke potresene Nadinom sudbinom odlučuju da svoju ljubav osiguraju tako što će je „zaključati” na mostu na kome su se Nada i Relja sastajali.

 

Zaljubljeni ključ zaključanog katanca bacaju u vodu, a mladi parovi i danas veruju da most čini čuda i da će sačuvati njihovu ljubav. Desanka Maksimović je ovom čudesnom mostu posvetila pesmu „Molitva za ljubav”.  

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C