Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. april 2018.

Povodom Svetskog dana zemlje, akciji „101 kao 1“ i ideji da se u isto vreme, na 101 lokaciji očiste priobalja vodotokova, i volonterima u 17 gradova i opština  u slivu Zapadne Morave, pridružili su se i volonteri u Kraljevu

Leva obala reke Ibar, reke Ribnice (kod vrtića „Zvezdani gaj“), u Žičkom i Konarevskom polje, u Vitkovcu, obe obale reke Gruže, samo su neke od lokacija na kojima su danas volonteri, na Svetski dan planete zemlje – sproveli ekološke akcije, Ovo je druga akcija ovakvog tipa, (prva je organizovana prošle godine povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od prirodnih katastrofa (koji se obeležava 13. oktobra), pod nazivom „101 kao 1“).

Zdravko Maksimović, načelnik Odeljenja za poslove civilne zaštite pri Gradskoj upravi u Kraljevu, pojašnjava da je ideja ovakvih ekoloških akcija da se skrene pažnja svih zainteresovanih da zajedno sačuvamo planetu:

- Želimo da aktivno uključimo, kako javna preduzeća, tako i građane i privatni sektor, organizacije civilnog društva u sve aktivnosti prevencije prirodnih katastrofa – istakao je Maksimović.

Volonteri su očistili priobalje Ibra duž gradskog dela plaže, uklonili visoku travu i divlje rastinje na gradskoj obali, sadili cveće.

- Dan planete zemlje mi ne obeležavamo samo kroz razgovore o ekološkim temama koje ponekad dovode u pitanje dalje funkcionisanje bidiverziteta, već pokušavamo da i ličnim primerom pokažemo kako da se brinemo o životnoj sredini i da decu naučimo pravim stilovima života – rekao je pozdravljajući volontere na gradskom delu ibarske plaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Današnju akciju su podržali preduzeće „Srbijavode“, koje je obezbedilo majice i kačkete za učesnike, Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, UNDP i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz logističku podršku internet platforme volonter.rs. Nosioci pojedinačnih akcija bili su poverenici civilne zaštite, bilo je i puno dece, a volonterima su podršku iz svojih kajaka pružili i mladi kraljevački kajakaši.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments