Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. maj 2018.

Ministar Goran Trivan: Taj posao nekontrolisanog sakaćenja neobnovljivog resursa nekako mora da se stavi pod kontrolu, a važno je da znamo kolike su takse i naknade, gde ide taj novac

Govoreći o nekontrolisanom vađenju peska i šljunka iz naših reka, ministar Trivan je ocenio da to mora nekako da se stavi pod kontrolu, zato što se zbog toga dramatično menjaju oblici korita reka, tokovi reka.

„Taj resurs je neobnovljiv i želimo da se time pozabavimo sa kolegama iz Ministarstva poljoprivrede, da vidimo takse i naknade koje se plaćaju za to, ko meri i proverava koliko je toga izvađeno, gde ide taj novac“, najavio je ministar, izrazivši nadu da će šume i vode uskoro preći u resor Ministarstva zaštite životne sredine koje ih, kako je rekao, posmatra kao resurs.

Ako bismo taj novac uložili u zaštitu od bujica i erozije, dodao je, ne bismo imali kao što smo imali, jer klimatske promene donose neumereno frekventne i nepravilne padavine, bujice i erouzije, a samim tim, i suše na drugoj strani.

Razmatramo i najgori scenario, iako situacije nije tako opasna

Iz Bosne i Hercegovine, iz reke Bosne, pa u Savu, uplovila je bazna materija koja može da izazove posledice i već jeste tamo gde se dogodilo, potvrdio je danas u Kraljevu ministar zaštote životne sredine Goran Trivan.

Razmatramo najgori mogući scenario po nas, iako stvarno stanje nije takvo, budući da merenja na mernoj stanici Jamena u blizini Šapca pokauzuju da je kvalitet vode uobičajen“, pojasnio je Trivan, podsetivši da je od danas na Savi na snazi vanredno praćenje kvaliteta vode i da će o tome javnost biti informisana, kao i nadležne institucije koje treba da reaguju.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments