Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. maj 2018.

Na tribini koju organizuje banjska biblioteka “Dr Dušan Radić”, o jednoj od najslušanijih i najslobodnijih radio stanica u nekadašnjoj Jugoslaviji, govoriće njen dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i direktor Milan Nikodijević

U godini u kojoj Vrnjačka Banja slavi vek i po organizovanog turizma, Narodna biblioteka „Dr Dušan Radić” taj jubilej obeležava serijom tribina o znamenitim Vrnjčanima, ali i lokalnim institucijama koje su obeležile istoriju banje.

U okviru ovog ciklusa u petak 1. juna biće upriličena tribina posvećena jednom važnom fenomenu novije vrnjačke istorije – Radiju Vrnjačka Banja.

O Radiju Vrnjačka Banja, jednoj od najslušanijih i najslobodnijih radio stanica u nekadašnjoj Jugoslaviji, govoriće Milan Nikodijević, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i direktor radija.

Priča je posvećena temi kako je jedna lokalna radio stanica uspela da prevaziđe lokalne okvire i postane značajna pojava na medijskoj sceni Srbije sa jakim uticajem na populaciju. Auditorijum Radija Vrnjačka Banja svojevremeno je dostizao broj od milion slušalaca. Biće reči i o tome kako su osvajane medijske slobode i koliko je zaista bilo cenzure u jednopartijskom sistemu.

Petak, 1. jun, 19.00, Narodnja biblioteka "Dr Dušan Radić", Vrnjačka Banja

foto: Pixabay

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments