Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. jun 2018.

Prosek na studijama onih koji su konkurisali za stipendije je od 8,72 do 9,88, što bi moglo da bude dokaz da Kraljevo ima bolju budućnost, pod uslovom da bar deo od 50 njih požele da se vrate i ovde grade karijeru, ali to je - teško ostvarivo

Za gradsku stipendiju (10.000 dinara mesečno tokom deset meseci) u Kraljevu ni ove godine nisu mogli da konkurišu studenti koje već stipendira država. Iz gradskog budžeta za stipendiranje 50 najboljih (bila su prijavljena 73 studenta),obezbeđeno je pet miliona dinara, a danas su u Kraljevu bili oni koji su mogli da izdvoje vreme usred ispitnog roka da dođu u rodni grad na potpisivanje ugovora.

Jelena Bekčić, načelnica Gradske uprave istakla je da je Komisija za dodelu stipendija neke prijave morala da odbija kao neosnovane, zbog toga što nisu bili ispunjeni predviđeni kriterijumi (jedan je bio kandidat sa doktorskih studija, dva studenta imala su prosek manji od zahtevanih 8,50, jedna kandidatkinja već je korisnica republičke stipendije, a jedna prijava imala je nepotpunu dokumentaciju).

- Mi ćemo i narednih godina podržavati najbolje studente, jer su oni naša budućnost. Srećni smo što imamo čim da se ponosimo – poručila je Bekčićeva, naglasivši da će nadležni nastojati da sledeće godine stipendije budu i veće.

Aleksandar Cvetković, koji je kao čla Gradskog veća,  resorno zadužen za obrazovanje, istakao je da grad Kraljevo, vrednujući znanje, zalaganje i uspeh studenata, kroz stipendije koje dodeljuje, pokazuje koliko sav taj trud poštuje.

- Ovih pet miliona dinara, koliko je grad izdvojio, ne mogu da promene život ovim mladim ljudima, ali mogu da im poboljšaju i olakšaju uslove za profesionalni razvoj. Ovi mladi ljudi su snaga budućnosti ovog grada, a ja se nadam da će svoje poslovne ciljeve ostvariti baš ovde – naveo je Cvetković, i sam dodajući da će se grad truditi da narednih godina izdvajanja za najbolje studente budu i veća.

Nagrađeni studenti navode da će im 100.000 dinara stipendije dosta značiti i ističu da je za uspeh bilo potrebno uložiti dosta truda i rada, ali da je dodela stipendija dokaz da se se sve to na kraju, ipak isplati. Od materijalne strane, važnija je ona da sve to neko ceni, a stipendija, kažu, predstavlja i slatku obavezu da na tom ispravnu putu ostanu do kraja studija, a naravno i posle toga.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:57 am   |   Sunset: 5:46 pm
62%     2.7 m/s     33.085 bar
Forecast
PET Low: 7 °C High: 19 °C
SUB Low: 9 °C High: 18 °C
NED Low: 8 °C High: 15 °C
PON Low: 6 °C High: 11 °C
UTO Low: 6 °C High: 13 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 4 °C High: 11 °C
PET Low: 1 °C High: 13 °C
SUB Low: 3 °C High: 16 °C
NED Low: 3 °C High: 15 °C