Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. jun 2018.

Na Fakultetu za primenjenu ekologiju “Futura” u Beogradu, izložbom u Kraljevu i konkursom žele da podstaknu građane da učestvuju u izboru devet najboljih fotografija u tri kategorije neotkrivenih pogleda na prirodne lepote

Na svetski dan zaštite životne sredine, 5. juna ove godine, na Fakultetu za primenjenu ekologiju Univerziteta Singidunum svoj život započela je izložba pod nazivom “Devet (ne)otkrivenih pogleda” u Srbiji. Prema rečima Jordana Aleksića, dekana ovog fakulteta, u pitanju je promovisanje konkursa pod tim nazivom, a ideja je bio UNESKO status “Deset najlepših pogleda u svetu”, među kojima se (kao jedan od deset najlepših pogleda na svetu) nalazi i pogled sa beogradskog Kalemegdana na ušće Dunava i Save.

- To je bio motiv da dođemo do takvih fotografija. Na konkursu nećemo prihvatati poglede sa postojećih vidikovaca i vizitorskih centara na kojima su već napravljene na hiljade fotografija – ističe Aleksić, napominjući da će konkurs predstavljati traganje za novim pogledom, a svaka fotografija pristigla na konkurs moraće da ima obeleženu GPS poziciju i opis šta fotografija prikazuje.

Biraće se  najbolje fotografije u tri kategorije: divljina, ambijent života (nešto što je čovek već oplemenio) i atrakcija.

Fotografije zainteresovani mogu da šalju do 1. oktobra ove godine na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Konkurs je, smatraju organizatori, prilagođen generaciji slike, jer današnji mladi najčešće komuniciraju preko Instagrama.

- Mi pratimo komunikaciju mladih i ovo je izazov za generaciju koja stalno fotografiše i objavljuje, za sve one koji vole prirodu, da zabeleže sjajne poglede na nju – kaže dekan “Future” i dodaje da će oni svakog ponedeljka na Instagram profilu fakulteta objavljivati fotografije pristige na konkurs.

Nagrade će obezbediti sponzori, odluka o izboru najboljih fotografija biće objavljena do 25. oktobra, a izložba radova koji su ušli u finale biće priređena od 27. oktobra do 1. novembra. Odluka o najboljih devet (ne)otkrivenih pogleda biće objavljena 1. decembra.

Prisustvo predstavnika fakulteta “Futura” u Kraljevu iskorišćeno je i za održavanje Okruglog stola na temu eko.inovacionih projekata. Njegov cilj bio je da se pokrene diskusija o mogućnostima primene inovacionih eko-sistemskih tehnologija u oblasti upravljanja otoadnim vodama na ruralnom području, upravljanju otpadom životinjskog porekla i proizvodnje energije na bazi obnovljivih izvora ebergije.

I Mirjana Prodanović, rukovodilac Službe za upravljanje projektima i lokalno ekonomski razvoj u Gradskoj upravi istakla je da Kraljevo duži niz godina ima vrlo uspešnu saradnju sa fakultetom „Futura“ na raznim projektima koji su od ekološkog značaja. Cilj te saradnje je, kako je rekla, da zajedničkim snagama obe strane doprinose podizanju ekološke svesti kod građana i da razmenom iskustva sa stručnjacima doprinose da savremene tehnologije budu preslikane na projekte u Kraljevu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments