Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. jun 2018.

Iz Kraljeva su jutros biciklisti, sedmi put zaredom, u organizaciji MTB klub "Čiker", Gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja i turističkih organizacija iz Srbije i Crne Gore, krenuli na međunarodni desetodnevni "Čiker MTB maraton"

Maraton traje do 3. jula, nema takmičarski karakter, a broj učesnika je nešto veći nego prošle godine. Prijavljeno je 140 učesnika koji, osim iz Srbije dolaze iz Austrije, Švajcarske, Italije, Mađarske i bivših jugoslovenskih republika. Učestvovaće 32 strana državljanina, od kojih su dvadesetak žene. Raspon godina učesnika je od 16 do 70 godina.

Učesnici će bicikl voziti osam dana. Osmog dana uveče stižu na svoje krajnje odredište – Ulcinj, gde će ceo jedan dan provesti uživajući, a desetog dana se organizovano vraćaju. Trasa se svake godine menja, zbog atraktivnosti, a ove godine prolazi preko teritorija opštine Guča, Požega, Čajetina, I dalje preko nove Varoši, Prijepolja, Kamene Gore, Pljevalja, Žabljaka, Šavnika, Nikšića, Danilovgrada, Podgorice, sve do Ulcinja. Maraton od prošle godine umesto sedam, traje tri dana duže zbog trase produžene do Jadranskog mora, odnosno Ulcinja kao krajnje destinacije.

MTBC "Čiker" iz Kraljeva, u saradnji sa više turističkih organizacija, od 2012 godine organizuje "Čiker MTB maraton" na relaciji Kraljevo – Pivsko jezero (Crna Gora). Prve godine maraton je bio deo IPA projekta: "Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru", koji je proglašen za najbolji projekat prekogranične saradnje u 2012. godini, i finansiran je od strane EU.

Cilj organizacije maratona je sportsko-turistički tj. pored propagiranja biciklizma kao sporta i zdravog načina života, maraton promoviše i turističke i kulturne potencijale dve zemlje. Trajanje maratona se menja, a prolazi kroz brdsko - planinske predele dve zemlje, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama.

Kao prethodnica ovogodišnjem biciklističkom Čiker maratonu, na Trgu srpskih ratnika sinoć je, u saradnji MTBC “Čiker” i Turističke organizacije Kraljevo priređen mini sajam turizma na kojem se predstavilo sedam gradova i opština, sa trase matarona kojom se ide ove ili je maraton prolazio ranijih godina. Planirano je da i ovaj sajam postane tradicija.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments