Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

25. jul 2018.

Posle prve faze - instaliranje montažnih bazena korišćenih u beogradskoj Areni tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu, Vrnjačka Banja će realizaciju druge faze, koja podrazumeva pokrivanje bazena za vaterpolo, nastaviti 2019. godine

Po završetku Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu 2016. godine, planirano je da se montažni bazeni iz beogradske Arene premeste u Vrnjačku Banju gde je lokalna samouprava, uz pomoć Vlade Srbije, počela da gradi nacionalni vaterpolo centar. Bazeni firme iz Italije su montirani ali je, zbog racionalizacije troškova, rok za početak druge faze projekta pomeren tek za kraj ove godine.

Pored dva bazena za vaterpolo, u centru je izgrađen i treći za obuku neplivača.

Završeno je i mašinsko postrojenje sa kompletnom bazenskom tehnikom. Jedan od bazena mogao bi i da se koristi jer su priključene pumpe za vodu, filteri, izmenjivači toplote i parterni deo sa pločicama.

Od aprila do juna 2016. godine, bazeni iz beogradske Arene premešteni su u Vrnjačku Banju.

Budući vaterpolo nacionalni centar u ovoj fazi izgradnje zahvata površinu od 12.000 metara kvadratnih. Troškove izgradnje od 155 miliona dinara pokrili su Vlada Srbije i lokalna samopurava.

"Obaveza po tom prvom ugovoru je bila da se tri bazena instaliraju, postavi njihova tehnika i puste u pogon. Mi smo to uradili pre godinu dana i oni su u statusu otvorenih bazena. Mogu se koristiti za kupanje, ali mi to nismo radili, zato što želimo da odmah nastavimo sa drugom fazom," kaže Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Druga faza, pokrivanje jednog bazena za vaterpolo, prvobitno je trebalo da košta Posle 3,5 miliona evra, ali su zbog racionalizacije, troškovi smanjeni za trećinu. Završena je javna nabavka za izvođača i projektanta.

"Sa leve strane nalazi se i taj budući zatvoreni bazen koji podrazumeva da se nadzidaju prostorije za sve prateće objekte: svlačionice, sanitarni i tribinski prostor, obezbede savremeno racionalno zagrevanje, klimatizacija i sve ostalo što je neophodno da takav jedan objekat u budućnosti funkcioniše," objašnjava Duško Magdelinić, koordinator za izgradnju Nacionalnog vaterpolo centra.

Radovi će biti nastavljeni 2019 godine. Nakon toga centar će biti ustupljen Vaterpolo savezu Srbije za pripreme reprezentacije.

pripremili: Ratko Bečki i Zoran Sarić

izvor: RTS

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments