Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. avgust 2018.

Devetu godinu zaredom u Vrnjačkoj Banji od 10. do 13. avgusta biće održana kulturna manifestacija koja čuva uspomenu na velikana srpskog glumišta, a svoj dolazak su najavile mnoge Batine kolege glumci

Dani Danila Bate Stojkovića su filmska, pozorišna i književna fešta, koja se održava u znak sećanja na ovog barda srpskog glumišta  koji nas je zauvek napustio 2002. godine  u svojoj 68. godini. Svečano otvaranje manifestacije biće 10. avgusta u Amfiteatru „Danilo Bata Stojković“, a organizatori su najavili da će prisustvovati Batine kolege glumci: Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Milan Caci Mihajlović, kao i mlađa generacija glumaca – Milan Kalinić, Viktor Savić, Srđan Ivanović i drugi.

Prema podsećanju Nikole Džamića, predstavnik Udruženja građana „Danilo Bata Stojković“, Bata se poslednji put poklonio publici upravo u Vrnjačkoj Banji, na promociji Džamićeve knjige „Karirani stolnjak“, koja govori o Batinim druženjima s vrnjačkim kafanama i ljudima koje je u njima sretao i voleo.

Banjčani  organizovanjem Batinih dana žele da se oduže glumcu koji je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji,

- Na Batinim danima mi ga se sećamo i predstavljamo onakvog kakav je bio izvan platna i scene – pojašnjava Džamić.

U Vrnjačkoj Banji postoji Glumački park sa stablima već zasađenim u čast Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Velibora Bate Živijinovića, Petra Kralja, Marinka Madžgalja i Milorada Mandića Mande. Ove godine, pored njih, biće zasađena još dva stabla – za, između dve manisfestacije preminule Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca, a Mira Banjac izrazila je želju da se i njeno drvo nađe među ovim gorostasima.

Do 13. avgusta biće priređene književne večeri, koncerti i predstave, a publika će moći Banjski, novinar Zoran Rajić uspeo je da sa ćutljivim glumcem tri puta razgovara za Radio Vrnjačka Banja. Ti intervjui sada predstavljaju deo biblio-fonetskog projekta Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments