Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. avgust 2018.

Osim svetske premijere filma „Koreni“, publika će od 13. do 18. avgusta u Vrnjačkoj Banji moći da vidi još 14 filmskih ostvarenja prevashodno iz Srbije, ali i iz Makedonije i BiH;  u konkurenciji za nagrade deset filmova

Svetskom premijerom „Korena“  u produkciji RTS u ponedeljak 13. avgusta počinje 42. Festival filmskog scenarija (FFS) u Amfiteatru u Vrnjačkoj Banji. Sem „Korena“ vrnjačka publika moći će da vidi još 14 filmskih ostvarenja, prevashodno iz Srbije, ali i iz Makedonije i BiH.

Na ovogodišnjem 42. FFS publika će u pet festivalskih dana gledati filmove: „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, „Meso“ Saše Hajdukovića, „Izgrednici“ Dejana Zečevića, „Horizonti“ Svetislava Dragomirovića, „O bubicama i herojima“ Petra Pašića, „Grande Punto“ Vanje Hovan, „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože, „Nigde“ Predraga Velinovića, „Prokleti pas“ Dragana Pešikana, „Banditi u potrazi za mamom“,  Koste Ristića, „Patuljci sa naslovnih strana“ Milorada Milinkovića i „Zarobljeno vreme“ Milana Nikodijevića.

U pratećim programima festivala i ove godine biće Škola filmske dramaturgije „Slobodan Stojanović“, na kojoj će predavači biti Nikola Pejaković,  Đorđe Milosavljević, Dimitrije Vojnov  i Ivan Velisavljević. Školu filmske kritike vodiće novinar Vladimir Džudović, dok će publici biti predstavljene i knjige „Više od istine: Kadijević o Kadijeviću“ i „Kritički vodič kroz srpskih film 200-2017“.

Ovaj 42. FFS biće specifičan i po tome što će imati i svoj prateći muzički program. U ponedeljak 13.avgusta na novom Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji u 19.00 publici će se predstaviti Nikola Kolja Pejaković  i “Četiri prsta“, dok će na istom mestu i u isto vreme narednih festivalskih dana filmsku muziku svirati „The boneshakers“.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C