Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. avgust 2018.

Scenario Đorđa Milosavljevića za film „Izgrednici“ pobednik je 42. festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji koji je večeras završen svečanim uručenjem nagrada u amfiteatru „Danilo Bata Stojković“

Žiri festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji odlučio je da prvu nagradu dodeli Đorđu Milosavljeviću za scenario za film "Izgrednici", u režiji Dejana Zečevića.

Druga nagrada dodeljena je Dimitriju Vojnovu za scenario ostvarenja "Ederlezi Rising", u režiji Lazara Bodrože, dok je treća nagrada pripala Nikoli Pejakoviću za scenario za film "Meso", koji je režirao Saša Hajduković.

Specijalna nagrada pripala je Predragu Velinoviću, tvorcu scenarija i reditelju ostvarenje "Nigde".

Žiri, koji je od 13. avgusta pogledao deset filmova, jednoglasno je doneo odluku.

„Teme kojima se oni bave, kompleksnost filmova koje smo imali prilike da vidimo i profesionalnost tih samih scenarija kao tekstova, mi se bavimo i samim čitanjem tekstova i upoređivanjem sa onim što je na kraju u filmu, pokazalo je visok kvalitet tih filmova, oni su se izdvojili, bilo je samo pitanje redosleda“, objasnio je Ivan Velisavljević, predsednik žirija Festivala filmskog scenarija.

Za doprinos Festivalu filmskog scenarija Nikoli Pejakoviću, koji je pre pet dana festival zvanično proglasio otvorenim, dodeljen je rimski zlatnik.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments