Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. septembar 2018.

Nacionalna služba za zapošljavanje zaključila je 19 ugovora sa šest ponuđača za obuku 775 nezaposlenih, a polaznici će biti izabrani u drugom krugu selekcije, među onima koji su od 6.000 prijavljenih prošli prvu onlajn fazu testiranja

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za potrebe tržišta rada, u saradnji sa Vladom Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje potpisala je ugovore za specijalističke informatičke obuke.

Press služba NSZ saopštila je da je zaključeno 19 ugovora sa šest različitih ponuđača za ukupno 775 nezaposlenih lica. U prvoj onlajn fazi testiranja je testirano više od 6.000 kandidata. Izvođači obuka će organizovati drugu fazu selekcije lica testiranjem kandidata koji su prošli prvu fazu selekcije. 

Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. godini pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.

Uskoro se očekuje realizacija obuka u deset gradova širom Srbije, za kandidate koji će biti izabrani nakon druge faze selekcije, ali među tim gradovima, nažalost – nema Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments