Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. septembar 2018.

Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta 8. septembra, Specijalna bolnica „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji organizovala je danas javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“

U parku u Vrnjačkoj Banji danas je bilo više od 300 ljudi, dece, đaka, studenata, gostju i građana, radnika Merkura, članova sportskih klubova, udruženja i nevladinih organizacija, kako bi činom zajedničkog vežbanja ukazali na značaj fizičke aktivnosti po zdravlje i promovisali Vrnjačku Banju. Čas javnog vežbanja vodili su Merkurovi fizioterapeuti, koji  čine bitan deo Merkurovog tima, jer u modernom bloku za fizikalnu terapiju radi oko 60 stručnih fizioterapeuta, pa je cilj današnjeg događaja bio  istaći značaj profesije  fizioterapeuta u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Cilj je bio motivisati ljude da odvoje malo vremena za svoje zdravlje i vežbaju sa timom Merkura i time grade dobre navike za budućnost.

O ulozi fizioterapeuta u zdravlju Merkurovih pacijenata, govorila je dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatrije, a vežbe je vodila Nataša Miličić, rukovodilac odeljenja fizikalne terapije, sa svojim kolegama.

Događaj je protekao u dobroj atmosferi uz vežbu i druženje, a u Merkuru se nadaju da će sledeće godine biti mnogo više vežbača i da će ovo već tradicionalno druženje u narednim godinama oboriti i svetski rekord u broju vežbača, jer iz godine u godinu broj učesnika sve više raste.

Već pola decencije Merkur se bavi fizikalnom medicinom, a danas, spoj tradicije, savremene dijagnostike i izuzetnog medicinskog kadra svrstava ovu ustanovu u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.

Prednosti programa rehabilitacije su lečenje uz blagotvorno dejstvo lekovitih mineralnih voda, pregledi lekara fizijatara i interniste i  fizikalne procedure koje se sprovode na najsavremenijim medicinskim aparatima uz nadzor iskusnih fizioterapeuta.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments