Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. septembar 2018.

Usvajanje Pravilnika o dodeli podsticajnih sredstava za ekonomsku potporu ženama sa ruralnih područja Kraljeva, omogućiće da žene koje žive na selu, bave se poljoprivredom i preduzetništvom, konkurišu za više od tri miliona dinara

Kao deo projekta “Sprovođenje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini” u Kraljevu je sačinjen Pravilnik o doedeli podsticajnih sredstava za ekonomsko osnaživanje žena na selu, kako bi pripadnice lepšeg pola koje žive na seli i bave se poljoprivredom i preduzetništvom, mogle da privuku sredstva koja će uložiti u ovu oblast.

Grad se svesrdno zalaže za pomoć selu koja se ne svodi više samo na izgradnju puteva i kanalizacione i vodovodne mreže, istiću u lokalnoj samoupravi, a gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić ističe da “nije dovoljno samo ljudima omogućiti brzu komunikaciju sa gradom, već naći način da ljudi na selu žive od svog rada, ne dolaze u grad da rade u firmama za male zarade i da najveći deo novca potroše na putovanja od kuće do grada”.

- Obezbeđujemo značajna materijalna sredstva za razvoj poljoprivrede i po procentu sredstava u odnosu na visinu budžeta koji opredeljujemo za razvoj poljoprivrede, mi smo zasigurno prvi grad u Srbiji. Mi smo pioniri u izdvajanju sredstava za razvoj seoskog turizma“, ističe.

Za poslednje tri godine izdvojeno je oko 22.000.000 dinara, što je pomoglo domaćinima na Rudnu, u Lopatnici, Glediću...

- Obezbeđujemo novac i ženama koje žive na selu, žele da pokrenu proizvodnju, da se bave poljoprivredom i onim ženama na koje se ne vodi domaćinstvo, ali žive u selu. Dodatne poene dobijaju domaćinstva u kojima žive deca, jer su ona budućnost mesta u kojima žive. Želimo da pokažemo da osim u gradu može veoma dobro da se živi i na selu, i to u selu koje ima dobru infrastrukturu, gde se dobri domaćini razvijaju i postaju to uz pomoć grada - naglašava Terzić.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (night), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:31 am   |   Sunset: 4:12 pm
93%     1.3 m/s     33.390 bar
Forecast
SRE Low: 3 °C High: 13 °C
ČET Low: 4 °C High: 11 °C
PET Low: 1 °C High: 8 °C
SUB Low: -2 °C High: 8 °C
NED Low: -2 °C High: 6 °C
PON Low: -1 °C High: 6 °C
UTO Low: -1 °C High: 7 °C
SRE Low: 0 °C High: 9 °C
ČET Low: 1 °C High: 7 °C
PET Low: -1 °C High: 5 °C