Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. septembar 2018.

Projekat asfaltiranja dela Ulice Živojina Lazića Solunca, vredan 33 miliona dinara u završnoj je fazi, a posle puštanja saobraćajnice u rad teški teretni kamioni preduzeća iz tog dela Grdice više neće prolaziti kroz naselje

Radnici JKP “Putevi” privode kraju asfaltiranje dela Ulice Živojina Lazića Solunca u Grdici.

Njih su danas na terenu obišli gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, direktori Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović i JKP „Putevi“ Mirko Vuković. Bila je to prilika i da na terenu porazgovaraju sa domaćim  privrednicima čiji se poslovni objekti i proizvodne hale nalaze u ovom delu Grdice: Radojkom Janićem (Radijator inženjering), Miroslavom Tlačincem (Amiga), Zvezdanom Miletićem (Talija), Ljubinkom Veljkovićem (Gala promet) i ostalima. Asfaltiranje ove ulice će, kako je ocenio gradonačelnik Kraljeva, doneti mnogobrojne olakšice u poslovanju tih kraljevačkih preduzeća okrenutih izvozu, pa i stalnoj potrebi za saobraćanjem teretnih kamiona.. Asfaltiranje ove ulice će, kako je ocenio gradonačelnik Kraljeva, doneti mnogobrojne olakšice u poslovanju tih kraljevačkih preduzeća okrenutih izvozu, pa I stalnoj potrebi za saobraćanjem teretnih kamiona.

 - Svaki novi dan, obilazak svakog novog gradilišta, mislim da bismo mogli nedeljama i mesecima da obilazimo sva gradilišta na teritoriji grada Kraljeva, sve one projekte koje smo započeli i one koje završavamo – pohvalio se gradonačelnik Kraljeva.

On je ocenio da ovaj projekat ne predstavlja pomoć privrednim subjektima da funkcionišu u ovom delu grada, nego vrstu zajedničkog rada na zapošljavanju mladih Kraljevčana i na uspešnijem privrednom razvitku grada.

Kraljevo je grad, poručio je on, otvoren za pomoć svakome ko želi da stvara i privređuje, bez obzira da li je on Kraljevčanin ili dolazi iz drugog dela Srbije ili iz inostranstva, jer je, kako je rekao, za grad “najvažnije je da se mladi ljudi u Kraljevu zapošljavaju i da dobijaju priliku da napreduju”.

Izjava Predraga Terzića

- Investicija je vredna više od 28 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost, a pomoći  će svim privrednicima koji imaju firme u ovom delu Grdice: preduzećima „Radijator inženjerin“,  „Amiga“, „Fotokard“, “Talija”, „Mladi radnik“ i drugima, jer više neće morati svojim teškim kamionima da prolaze kroz  Grdicu, već će ovaj put u potpunosti rasteretiti to prometno naselje – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva.

Radojko Janić, osnivač “Radijator inženjeringa” koji u ovom delu grada ima upravnu zgradu i proizvodnu halu istakao je da se oni već tri I po godine bore za ovaj put:

Pogledajte izjavu Radojka Janića

- Sada očekujemo da konačno put bude gotov i da teretni kamioni mogu da prolaze. Ima tu još nešto da se uradi, što nije odrađeno, ali se nadam da će, ako ne do kraja ove godine, onda sledeće biti urađeno – izrazio je svoja očekivanja Janić.

Naime, ovaj deo saobraćajnice do daljeg će biti neosvetljen, a radovi nisu podrazumevali i asfaltiranje trotoara koji će, za sada, zemljani.

Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta pojasnio je zašto su ranije započeti radovi jedno vreme bili zaustavljeni.

Izjava Aleksandra Nestorovića

- Ustanovljeno je da je ovde tlo veoma loše, jer se tu ranije nalazila deponija, pa smo najviše iz tehničkih razloga tada privremeno zaustavili radove da bi se tokom zime tlo steglo. Osim toga smo zemljište i nasipali, da bismo danas ovde imali nosivost tla kakva  je potrebna zbog toga što će ovuda ići teški kamioni – istakao je Nestorović.

Ove godine, dodao je on, radovi su nastavljeni uz manje probleme oko odvodnjavanja vode sa same saobraćajnice i kanala duž železničke pruge. Urađeni su nov montažni betonski kanal, most i saobraćajnica koja sa mostom ima dužinu oko 580 metara.

- Cela investicija je na kraju izašla 33 miliona sa PDV-om, malo više nego što smo planirali, ali smo zadovoljni zato što smo stvarno uradili, posle duže vremena, jednu ozbiljnu saobraćajnicu po svim propisima – ocenio je Nestorović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments