Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. oktobar 2018.

Već skoro godinu dana JKP «Čistoća» po osnovnim školama organizuje eko radionice koje traju jedan školski čas, a cilj im je da đake upoznaju sa ekološkim pojmovima i pravilnim načinima tretiranja otpada

Nadležni u JKP“Čistoća“ Kraljevo započeli su aktivnosti sa ciljem da edukuju i podignu svest javnosti o pravilnom upravljanju otpadom. Tako su organizovane akcije kojima se obeležavaju ekološki datumi, edukacije građana o primarnoj selekciji i radionice u  svim osnovnim školama u Kraljevu.

Radionica traje jedan školski čas i sastoji od: upoznavanja đaka sa ekološkim pojmovima, posebno sa otpadom kao i sa pravilnim načinima njegovog tretmana. Nakon toga, organizovan je i zabavan eko kviz u okviru kojeg se đaci takmiče u ekološkom znanju u okviru škole.

Prve radionice organizovane su pre skoro godinu dana, u novembru prošle godine, a  do sada su održane u šest osnovnih škola: „Olga Milutinović“ u Godačici, „Jovo Kursula“ u Kraljevu, „Vuk Karadžić“ na Beranovcu, „Sveti Sava“ u Ribnici, „Đura Jakšić“ u Konarevu i u  školi “Čibukovački partizani“ u Čibukovcu. U septembru je održana radonica u OŠ „Svetozar Marković“.

Danas je, pod nazivom „Otpad i načini njegovog tretmana“, održana radionica u OŠ „IV kraljevački bataljon “ u kojoj su prisustvovali đaci petog razreda - 5/1 i 5/4 sa razrednim starešinom Sadrom Vučetić – Radetić. U eko kvizu  đaci su pokazali zavidno znanje iz oblasti ekologije.

Na Eko radionici bilo je prisutno više od 60 đaka koji su, u znak zahvalnosti za učešće u radionicama, od JKP „Čistoća“ Kraljevo dobili biorazgradive džepne blokčiće. U narednom periodu đaci ove škole će prikupljati plastičnu ambalažu, sa ciljem da se ona pravilno tretira, odnosno reciklira,  a JKP „Čistoća“ će od prodate PET ambalaže obezbediti u tom iznosu đacima lopte za fizičko vaspitanje.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments